PC

Intel Coffee Lake aduce cu 11% mai multă performanță per nucleu la vârful seriei

Procesoarele din seria Intel Coffee Lake, sau cum se va numi a opta generație Core, va fi dezvăluită săptămâna viitoare. Dar până atunci tot își fac apariția tot soiul leak-uri, iar cel mai recent este foarte consistent.

O imagine de la o prezentare a tehnologiei pentru distribuitorii din China și-a făcut apariția pe internet, dezvăluind performanța pe care Intel se așteaptă să o vadă la trecerea de la Kaby Lake la Coffee Lake.

După cum puteți vedea, un i7 8700K va fi cu doar 11% mai performant decât un i7 7700K în ceea ce privește puterea nucleelor individuale. Nu este un salt masiv, dar din câte puteți vedea, există diferențe mai mari pentru procesoarele fără overclock și fără Hyperthreading. Maximul este atins de i5 8400, ceva ce are sens, din moment ce frecvența sa maximă este de 3.9GHz, în timp ce i5 7400 putea atinge doar 3.5GHz.

Măsurătorile făcute de Intel sunt făcute pentru a lua în calcul și diferența de frecvență, așa că îmbunătățirea de instrucțiuni per ciclu de procesare pare că va fi apropiată de acel 11%, acolo frecvențele fiind destul de apropiate, când procesorul intră în modul de boost. Altfel nu îmi explic de ce numerele ar varia atât de mult.

Partea importantă de aici este totuși cea că adăugarea de două nuclee în sus la fiecare procesor sporește performanța multi-threaded cu peste 50%. Din păcate, zvonul cum că i3 va avea Hyperhtreading nu s-a adeverit, dar vedem măcar ca a reușit să atingă 4 nuclee întregi. Practic, i3-ul este mort, i5-ul este acum i3, i7-ele s-a dus, iar ceea ce ar putea fi considerat un i8 a devenit noul i7 și i5. Cel puțin de această dată puteți fi siguri ca platforma HEDC, bazată pe Coffee Lake, va fi chiar bună de ceva, și probabil nu va mai conține procesoare de 4 nuclee care nici măcar nu pot accesa toate sloturile RAM, ca în cazul celor din seria Kaby Lake X.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button