RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, s-a stins din viata la 65 de ani

Co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, a murit la vârsta de 65 de ani, după ce la începutul acestei luni a dezvăluit că se trateaza de limfom non-Hodgkin.

Pionierul tehnologiei, incredibilul investitor și filantrop este omagiat în întreaga lume. Anunțul decesului a fost făcut de compania detinuta de Allen, Vulcan Inc.

Allen a fondat Microsoft în 1975 impreuna cu Bill Gates, dar a părăsit compania 8 ani mai târziu, fiind tratat pentru limfomul lui Hodgkin, deși a rămas membru al Consiliului de administrație până în anul 2000. În 2009, Allen a început tratamentul pentru limfom non-Hodgkin care ulterior a intrat în remisie. Cu doar două săptămâni în urmă, totuși, Allen a spus că a reluat tratamentul pentru cancer.

Directorul companiei Apple, Tim Cook, și-a împărtășit condoleanțele pe Twitter, spunând că industria tehnologică „a pierdut un pionier”, în timp ce lumea a pierdut o „forță a binelui”.

Industria noastră a pierdut un pionier și lumea noastră a pierdut o forță a binelui. Aducem cele mai profunde condoleante prietenilor lui Paul, familiei Allen și tuturor celor de la Microsoft.

Sora lui Allen, Jody Allen, a spus că familia il va pastra in amintire ca un „foarte iubit frate și unchi, și un prieten excepțional„.

Fratele meu a fost o persoană remarcabilă la toate nivelurile. În timp ce multi l-au cunoscut pe Paul Allen drept un tehnician și un filantrop, pentru noi era un foarte iubit frate și unchi, și un prieten excepțional.

Familia și prietenii lui Paul au fost binecuvântați să se bucure de inteligența, căldura, generozitatea și profunda lui grija. In ciuda tuturor solicitărilor din agenda sa, el a avut întotdeauna timp pentru familie și prieteni. În acest moment de pierdere și durere pentru noi – și pentru atât de mulți alții – suntem profund recunoscători pentru atentia și grija pe care ni le-a demonstrat în fiecare zi.

Allen a fost si proprietarul Portland Trail Blazers, iar membrul NBA, Adam Silver, l-a numit cel care a reusit „să pună bazele creșterii ligii pe plan internațional și adoptării de noi tehnologii„.

De asemenea, Allen deținea Seattle Seahawks, iar membrul NFL, Roger Goodell, a declarat că acesta a luptat pentru a face jocurile mai sigure și pentru a proteja jucătorii de riscuri inutile.

El a lucrat neobosit alături de consilierii noștri medicali pentru a identifica noi modalități de a face jocul mai sigur și de a ne proteja jucătorii de riscurile inutile. Personal, am apreciat sfatul lui Paul cu privire la subiecte variind de la negocierea colectivă până la aducerea tehnologiei în jocul nostru. Liga noastra este mai buna pentru ca Paul Allen a facut parte din ea, iar intregul NFL transmite condoleantele cele mai profunde familiei lui Paul si organizatiei Seahawks.

Directorul companiei Microsoft, Satya Nadella, a afirmat într-o declarație că toate contribuțiile lui Allen aduse societatii și companiei Microsoft sunt „indispensabile”.

Contribuțiile lui Paul Allen la compania noastră, la industria noastră și la comunitatea noastră sunt indispensabile. In calitate de co-fondator al Microsoft, în mod tacut și staruitor, a creat produse, experiențe și instituții extraordinare, reusind prin asta sa schimbe lumea. Am învățat atât de mult de la el – interesul, curiozitatea și impunerea unor standarde ridicate vor continua să mă inspire pe mine și pe toți cei la Microsoft. Inimile noastre sunt alaturi de familia lui Paul și de cei dragi. Odihnească-se în pace!

Potrivit site-ului său, „contribuțiile filantropice ale lui Allen depășesc 2 miliarde de dolari„, de la cauze de mediu, la cei fara adăpost, machine learning și multe altele.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button