PC

Test: CM Storm Mizar, mouse pentru jucatorii „profesionisti”

In trecut existau doar cativa mousi acceptati de gamerii profesionisti. Existau standarde de forma, senzor, ergonomie, iar soareci precum InteliPoint 2 sau MX518 abia se ridicau la nivelul cerintelor impuse de acestia. Probabil catre acest public si-au indreptat atentia inginerii de  la CM Storm cand au conceput Mizar, un mouse care aduce intr-o forma clasica un nivel de functionalitate surprinzator.

Mizar este un mouse extrem de aratos, cu insertii de cauciuc pe margine pentru a conferi un grip sanatos in timpul orelor de joc si o suprafata mata pentru o mai buna aderenta. Noi l-am incercat timp de cateva saptamani la birou si ne putem declara multumiti de ergonomia acestuia. Nu este nici prea mare, nici prea mic, incapand in mana oricarui jucator. Cele sapte butoane disponibile sunt mana cereasca, cu toate ca nu sunt cu adevarat utile decat 5 dintre ele.

Noi l-am pus la treaba in mai toate jocurile populare: Dota 2, LOL, CS GO, TitanFall si COD si ne putem declara multumiti de performantele acestuia. Nu este un mouse cu prea multe probleme, singurul neajuns fiind acceleratia, dar si aceea poate fi corectata prin drivere si update-uri. Pe de alta parte, in aria de pret in care se invarte este un mouse de gaming laser bun spre excelent, asta datorita senzorului, putand sa tina piept oricarui soarec din categoria sa fara probleme. In aproape orice joc in care l-am testat si comparat cu un Gigabyte MX8000X, testele noastre au aratat ca Mizar este o alegere mai buna in acest segment de pret.

In concluzie, avem un mouse de gaming bun, ergonomic, cu un aspect clasic si o alegere sigura pentru cei doar 250 de lei pe care ii cere. Noi ii acordam lui Mizar un 8.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button