MORE

Cloudflare încearcă să limiteze mineritul de bitcoin prin JavaScript

Din moment ce The Pirate Bay a început să folosească un sistem de minat bitcoin folosind procesoarele vizitatorilor, publicul a început să se întrebe ce alte site-uri au aceste obiceiuri, și nu doar ei.

Cloudflare, serviciul de livrat conținut pentru web, anunță destul de abrupt că este împotriva acestui gen de comportament. Mai exact, orice client al serviciului ce integrează în site-ul lor o metodă care se folosește de sistemul vizitatorului pentru a mina bitcoin se va trezi cu suspendarea promptă a contului.

Câteva site-uri deja au fost înștiințați că nu mai au ce căuta folosind Cloudflare atât integrează în paginile lor soluția de minat bitcoin. Aceasta în sine este dezvoltată de Coinhive, fiind o aplicație legitimă pentru minat Monero, fără nici un fel de suspiciune că ar fi vorba de malware. Însă faptul că unele site-uri se folosesc de ea fără acordul expres al tuturor utilizatorilor nu prea este în regulă.

Site-urile ce îndepărtează aplicația de minerit își pot recupera conturile de Cloudflare, atât timp cât nu se mai abat de la cerințele serviciului de-a nu mai reveni la aceste obiceiuri.

[Torrent Freak]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button