Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

ClockTuner simplifica procesul de overclock pe seria Ryzen 3000

Odata cu aparitia generatiei Ryzen 3000 de la AMD, multi utilizatori au incercat sa isi duca procesoarele la limita. Din nefericire, procesoarele AMD nu ofera un headroom foarte mare, astfel multi s-au dat batuti sau au apelat la functia Precision Boost Overdrive. Daca inca esti interesat sa vezi ce poate procesorul tau, 1usmus vine cu solutia. Astazi a fost lansata unealta ClockTuner care iti ofera setarile cele mai bune pentru procesorul tau. Asemanator lui DRAM Calculator, acest soft iti ofera o metoda foarte usoara de overclock comparativ cu tuningul manual din BIOS.

ClockTuner a fost prezentat in August si l-am vazut pentru prima oara in actiune pe canalul LinusTechTips. In demonstratia facuta de Linus si Anthony, am vazut cum au reusit sa obtina un boost bun de performanta din procesorul testat. Haideti insa sa vedem si o lista de procesoare compatibile cu aceasta unealta.

1usmus-ClockTuner-For-AMD-Ryzen-CPUs

Modul in care functioneaza aceasta unealta este destul de complicat, insa tot procesul este complet automat. In acest fel, poti obtine ceva performanta extra chiar daca nu te pricepi la overclock. In plus, ClockTuner aplica si setari de undervolt, astfel scazand consumul si automat si temperaturile. O alta functie foarte interesanta este cea de Smart Overclocking care evalueaza calitatea fiecarui modul CCX si ajusteaza frecventele automat. Si ca sa te asiguri ca totul este in regula, contine si o versiune speciala de Prime95 pentru teste de stabilitate.

Mai jos am atasat video-ul de la LTT despre care am vorbit mai devreme, in care avem parte de o explicatie step-by-step. Linus si Anthony trec prin toti pasii necesari si explica cum se face, astfel nu aveti cum sa dati gres. Si sincer, cred ca merita macar de test sa faceti treaba asta; cine stie ce potential ascuns are chip-ul din PC-ul vostru?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button