Telefoane

CLEAR, mama tuturor listelor

Clear este o aplicatie absolut senzationala in simplitatea ei. Este de fapt banala, dar indispensabila lista cu care mergi la cumparaturi, agenda in care iti scrii ce ai de facut intr-o zi sau alta, notitele ocazionale sau cheltuielile curente. Este o lista, o lista de liste si de fapt mama tuturor listelor. Extrem de simplu si intuitiv, Clear era disponibil pe iOS si pe Mac, dar evolutia sa a fost una sinuoasa. La presiunile utilizatorilor care nu mai puteau trai fara ea, printre care ma numar si eu, dezvoltatorul RealMac s-a organizat in sfarsit si ne-a facut o surpriza. Placuta, ca si aplicatia pe care v-o recomand cu toata increderea.

Clear, una dintre cele mai apreciate aplicatii de to-do a primit un update mult asteptat. Dupa un trecut tumultuos legat mai ales de pret, de versiuni facute publice apoi retrase din AppStore, create alte versiuni care si ele au fost retrase ulterior, cei de la RealMac se pare ca s-au stabilizat intr-un final glorios. Acum exista o singura aplicatie in App Store, compatibila cu iPhone-ul dar si cu iPadul, care are un companion pe OS X. Dupa exagerat de multe cerinte din partea utilizatorilor vizavi de acest feature, aplicatia in sfarsit a primit posibilitatea setarii unui reminder. Nu e o functie inovatoare, insa foarte necesara pentru activitatea cotidiana. Chiar si fara acest feature, exista foarte multi utilizatori care nu au renuntat la aceasta aplicatie pentru simplul fapt ca este cu adevarat folositoare, fara distrageri inutile, simpla si la obiect.

Update-ul mai include si doua pachete de sunete noi ce sunt disponibile prin in-app purchase. Partea buna e ca daca ai cumparat Clear+, cea pe care au retras-o acum ceva timp din App Store, acestea vor fi gratuite. Desi pachetul clasic de sunet este un trademark al lui Clear, suntem de parere ca noile sunetele inveselesc aplicatia. Versiunea de OS X a primit si ea de asemenea acest update, care include reminderele si pachetele noi de sunet. O recomandam cu caldura tuturor, de la cei care isi seteaza remindere o data pe saptamana, pana la cei care nu pot duce o zi la capat fara liste. Mai ales acum, cand e foarte greu sa mai uiti de ce ai pus ceva anume in lista, aplicatia trimitand notificari la momentul setat de utilizator.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Sau poti folosi Outlook… mult mai capabil si versatil. Merge si pe PC, Android si Win Phone. Le ai pe toate intr-un singur loc (calendar, task-uri, contacte) si nu trebuie sa te rogi de ei sa faca update-uri… 🙂
    Nu mai promovati aplicatii care va sunt voua dragi la nivel personal fara sa faci un studiu pe piata pentru ca, dupa mine, aveti o responsabilitate fata de cititori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button