TECH

Clasicul board game Catan primește o versiune VR

Settlers of Catan este un board game de multiplayer care a fost lansat pentru prima data în 1995. De atunci a primit o serie de extensii, anexe și jocuri video – nu în ultimul rând o versiune mobilă pentru Nokia N-Gage în 2005 și o variantă pentru consola portabilă Nintendo DS în 2009.

În 2018 însă, Experiment7 și Asmodee Digital realizează prima varianta a jocului în realitate virtuală, Catan VR, și invită jucătorii să construiască, să comercializeze și să achiziționeze resurse pe insula omonimă.

Disponibil atât pentru Oculus Rift, cât și pentru Samsung Gear VR, jocul suportă cross-platform, voice-chat și controlul prin atingere și privire, pe măsură ce concurați online deopotrivă împotriva prietenilor și a străinilor, sau în varianta single player împotriva a personaje precum Candamir, Lin , Mary Anne și Nassir.

Klaus Teuber, creatorul lui Catan, a declarat:

Catan este despre explorarea a noi frontiere. Ce modalitate mai bună de a exprima acest lucru decât prin a te aventura în noua lume excitantă a realității virtuale? Imersiunea realizată de această platformă captează oportunitatea nelimitată de a face primul pas pe terenuri nedescoperite.

Directorul de marketing de la Asmodee Digital a completat:

Uneori, este dificil să ne adunăm cu toții pentru a juca board games. Unul dintre punctele forte ale experiențelor VR este că vă permite să vă adunați cu prietenii – sau să cunoașteți alții noi – mai des, pentru că nu trebuie să călătoriți fizic. În cele din urmă, credem că jocul Catan VR este cel mai asemănător lucru cu Catan pe care îl poți juca în jurul unei mese cu prietenii… chiar dacă prietenii tăi sunt departe.

Catan VR este acum disponibil – mai multe informații despre varianta de Oculus Rift de 10.99 lire / 14.99 dolari pot fi găsite aici, în timp ce mai multe detalii pentru versiunea de Gear VR de 7.99 lire / 9.99 dolari aflați de aici. Site-ul oficial al jocului îl găsiți în link-ul de mai jos, după trailer.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button