GamingPC&ConsolesTech&IT

Civilization poate fi jucat acum în Excel

În sfârșit, un mod de a face Excel amuzant

Mai țineți minte când Excel avea un simulator de zbor îngrămădit în el? Amuzante vremuri la birou, atunci când te săturai de Solitaire și te uitați la ceas, așteptând să se termine sentința din acea zi. Vremuri de mult dispărute, acum toată lumea stând pe Facebook în clipele de plictiseală la birou.

Dar, ca de nicăieri, a ieșit o salvare pentru potențialul de divertisment al lui Microsoft Excel. Civilization!

Da, jocul de strategie pe ture 4X Civilization este acum jucabil în Excel, mulțumită unui individ numit s0lly. În cadrul unui game jam organizat de Itchio, dezvoltatorul cu pricina a creat o variantă a lui Civilization ce există într-un tabel de Excel.

Nu este tocmai o copie exactă a lui Sid Meier’s Civilization, deși seamănă mult la partea grafică, dar are spiritul seriei. Momentan nu are oponenți controlați de AI, doar un mod hot-seat cu două civilizații, o grămadă de unități, dezvoltarea de orașe, colectarea de resurse și teren ce chiar afectează mișcarea unităților.

Variantele viitoare ale lui [Cell]ivilzation vor primi AI, civilizații mai multe, diplomație, cercetare, resurse, minuni,  și o varietate de alte lucruri ce îl vor face să semene mai mult cu Civilization.

Dacă vreți să vedeți cu proprii ochi grozăvia, puteți descărca fișierul XLSB de aici.

Acum trebuie doar să așteptăm ca acest proiect să fie combinat cu cel care insera Ray Tracing în Excel, din moment ce acel proiect este făcut de aceeași persoană.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button