PC&Consoles

Civilization ajunge in scoli

Multi oameni, unii adulti in toata firea, si-au tot aparat obiceiul de a sta zile, nopti, saptamani, luni si ani intregi in Civilization, spunand ca are valoare educationala. Nu minteau, pentru ca Civilization chiar va fi folosit in scoli.

2K Games anunta ca a format un parteneriat cu organizatii precum The Games for Change Conference si GlassLab pentru a realiza o varianta specializata a lui Civilization 5, numit CivilizationEDU, care va fi utilizata in scolile din SUA incepand cu anul viitor. Aceasta va include o sumedenie de functii suplimentare care vor facilita invatamantul.

Jocul va fi folosit la predarea anumitor aspecte mai nebuloase ale istoriei, cum ar fi: „gandirea critica despre evenimente istorice, recrearea lor, evaluarea ramificatiilor geografice ale deciziilor tehnologice si economice, utilizarea sistemelor de gandire si experimentarea cu relatiile dintre forte militare, tehnologie, politica si dezvoltarea socio-economica”.

Stiti voi… Civilization.

Ramane de vazut ce fel de efect va avea implementarea jocului in scoli, efectele sale fiind vizibile abia peste cateva decenii. CivilizationEDU nu este singurul joc popular folosit in scoli intr-o varianta modificata, atat Minecraft cat si Kerbal Space Program avand editii facute pentru a fi folosite pe post de unelte in sistemul de invatamant.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button