PC&Consoles

Civilization 6 poate consuma și 6GB VRAM cu o hartă imensă

Civilization 6 a fost lansat luna aceasta, aducând un număr mare de schimbări pentru serie, precum și suport din prima zi pentru mod-uri.

Iar comunitatea nu a stat pe loc, un modder numit Gedomon a realizat o hartă de-a dreptul masivă pentru Civilization 6, care reprezintă întregul glob. Această hartă are o dimensiune de 230×115 hexagoane și poate găzdui până la 50 de civilizații. Dacă numărul vi se pare ridicol de mare, puteți fi siguri că este. Civilization 6 pur și simplu nu poate încărca o hartă mai mare de atât. Consumul de resurse al hărții de dimensiunea Ludicrous este colosal, apropiindu-se de 6GB de memorie video. Nu RAM, ci memoria plăcii video.

giant-map-civ-6

Pe un procesor i7 din seria Haswell încărcarea acestei minunății necesită până la 5 minute, iar trecerea de la un tur la altul poate atinge chiar 4 minute. Așa că dacă aveți suficientă răbdare și un sistem foarte capabil, puteți avea parte de o sesiune de Civilization 6 pe cinste, una care ar putea dura câteva luni bune.

Pentru informații despre cum puteți descărca și instala harta, puteți accesa pagina oficială a modificării cu pricina.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

13 comentarii

  1. Da, sunt ieftini in comparatie cu placile video, dar degeaba iti iei sistem cu 64 GB RAM daca nu iti permiti sa ii pui macar un gtx980 :))))
    Oricum Civilization e un joc complicat fata de mult mai simplul Age of Empires. Am instalat de curiozitate Civ. 5 si nu m-am descurcat, chiar si cu tutorial :)))

  2. Este economic, politic și nu numai. Este mai mult decât un simplu joc de strategie. În plus, hărțile, de ce or mânca atât nu știu, mi se pare doar prost optimizat.

  3. O nimica toata acum. 5.7 papa si Shadow of Mordor cu texturile pe ultra. Mult consuma si Sleeping Dogs, Skyrim modat, GTA V, Batman AK… Nu ma mira nimic. Totusi nu prea conteaza cat consuma, decat pentru cei care detaliile conteaza, si deobicei acei oameni sunt cu HW la zi.

  4. Eu pot sa zic ca e un joc bun indiferent de cat consuma. Eu am 16 ram si un amarat de r7 265. Nu urmaresc sa joc totul pe ultra important e sa mearga si pe cele mai slabe grafici daca jocul e bun indiferent de grafica eu il joc.( nu ma refer la grafici absurde gen low la o rezolutie de 800×600). Ci la o rezolutie decenta si grafici decente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button