GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Civilization 6: Gathering Storm a fost anunțat

Civilization 6 va primi un nou expansion ce se mulează tendințelor stabilite deja de Firaxis pentru acest capitol din serie.

Mai exact, are un nume folosit deja de un alt joc și în mare parte adaugă înapoi elemente care erau prezente în jocurile precedente, dar cumva erau absente în Civilization 6.

Gathering Storm introduce din nou în serie conceptele de alterare a mediului înconjurător, victoria diplomatică și dezastrele naturale. Astfel, nu doar că veți da de ocazionalul vulcan care vă prăpădește un oraș, câte un viscol diabolic și foarte mobil care chiar poate afecta unitățile militare, sau un râu care periodic va provoca inundații devastatoare, dar veți avea putea influența prin acțiunile voastre climatul și veți putea negocia cu ceilalți conducători ai lumii pentru a nu topi calota glaciară.

Conceptul de poluare din jocurile ancestrale revine, de această dată fiind cuantificat carbonul emis, în special începând cu era industrială. Dacă civilizațiile prezente pe hartă nu iau măsuri pentru a limita poluarea, climatul poate fi schimbat, ducând la inundații și nevoia de a construi baraje pentru a păstra orașele deasupra nivelului apei. Baraje care pot fi sabotate și distruse, în cazul în care vreți să scufundați vreun oraș inamic. Energia este introdusă iarăși ca o resursă, fie electrică, fie din petrol, fie din cărbune, iar clădiri precum fabrici vor avea nevoie de energie pentru a funcționa la potențialul lor maxim.

Victoria diplomatică devine din nou o opțiune, de această dată necesitând ceva mai multă muncă pe termen lung, și este reintrodus acel consiliu global care lipsea din Civilization 6. Consiliul vă permite să acționați alături de celelalte civilizații, ca un grup, pentru adresarea unor probleme globale.

Civilization 6: Gathering Storm va fi lansat în luna februarie și sună de parcă va face jocul în sfârșit plăcut. Pentru că varianta sa de bază era atât de nefericită încât jucându-l puteai să simți cum te întristezi.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button