HiFi-TVPCȘtiri IT

Cisco spune ca poate opri orice stream ilegal online la discretie

Piarateria online se pare ca urmeaza sa primeasca o lovitura puternica, Cisco anuntand ca au dezvoltat o unealta care poate opri orice stream piratat sau ilegal online fara prea multe probleme.

In acest moment exista sute de site-uri care uplaodeaza ilegal video sau fac live streaming a unor evenimente precum meciuri de box sau fotbal, gatuind astfel profiturile companiilor. Dar, daca este sa plecam urechea la spusele celor de la Cisco acest lucru s-ar putea sa fie de domeniul trecutului.

Cisco au realizat un nou program ce se numeste Streaming Piracy Prevention, care selecteaza automat stream-urile ilegale si taie legatura la sursa, secretul fiind se pare logo-urile care se regasesc in colturile ecranului. Astfel daca din intamplare se regaseste pe transmisiunea ta un logo HBO, UFC, CW sau NBC, Cisco, folosind aceasta unealta, poate inchide accesul la sursa in timp real.

Scuteste companiile de tot tracasul eliberari unei instintari legale si procese, putand pur si simplu sa taie legatura,fara sa mai fie implicati avocati si terțe parti.

Din pacate se ridica si o intrebare etica aici. Daca o companie poate sa taie accesul la un program, nu este neaparat adevarat ca si trebuie sa faca asta. De la erori umane, pana la malițiozitate, un astfel de program trebuie sa fie controlat atent, altfel risca sa devina o unealta de gatuire a opiniei publice si a dreptului la libera exprimare.

Pe de alta parte, legal, companiile au dreptul sa faca asta fara sa ceara scocoteala nimanui, avand in vedere ca discutam desrpe o propietate intelectuala si de niste contracte de distributie. Dar… asa cum ne-a invatat istoria, daca lasi portarul stapan peste buton, este rege in cabina de control.

Voi ce parere aveti? Merita companiile transmisiuni audio-video sa detina puterea abosluta online si sa dicteze cine are si nu are voie sa distribuie continut?

[Cisco]

Articole asemanatoare

Back to top button