HiFi-TVPCSTIRI IT

Cisco spune ca poate opri orice stream ilegal online la discretie

Piarateria online se pare ca urmeaza sa primeasca o lovitura puternica, Cisco anuntand ca au dezvoltat o unealta care poate opri orice stream piratat sau ilegal online fara prea multe probleme.

In acest moment exista sute de site-uri care uplaodeaza ilegal video sau fac live streaming a unor evenimente precum meciuri de box sau fotbal, gatuind astfel profiturile companiilor. Dar, daca este sa plecam urechea la spusele celor de la Cisco acest lucru s-ar putea sa fie de domeniul trecutului.

Cisco au realizat un nou program ce se numeste Streaming Piracy Prevention, care selecteaza automat stream-urile ilegale si taie legatura la sursa, secretul fiind se pare logo-urile care se regasesc in colturile ecranului. Astfel daca din intamplare se regaseste pe transmisiunea ta un logo HBO, UFC, CW sau NBC, Cisco, folosind aceasta unealta, poate inchide accesul la sursa in timp real.

Scuteste companiile de tot tracasul eliberari unei instintari legale si procese, putand pur si simplu sa taie legatura,fara sa mai fie implicati avocati si terțe parti.

Din pacate se ridica si o intrebare etica aici. Daca o companie poate sa taie accesul la un program, nu este neaparat adevarat ca si trebuie sa faca asta. De la erori umane, pana la malițiozitate, un astfel de program trebuie sa fie controlat atent, altfel risca sa devina o unealta de gatuire a opiniei publice si a dreptului la libera exprimare.

Pe de alta parte, legal, companiile au dreptul sa faca asta fara sa ceara scocoteala nimanui, avand in vedere ca discutam desrpe o propietate intelectuala si de niste contracte de distributie. Dar… asa cum ne-a invatat istoria, daca lasi portarul stapan peste buton, este rege in cabina de control.

Voi ce parere aveti? Merita companiile transmisiuni audio-video sa detina puterea abosluta online si sa dicteze cine are si nu are voie sa distribuie continut?

[Cisco]

Related Articles

22 Comments

  1. daca vrei sa stii internetul a primit cel mai mare ddos, din lume insa a fost conceput de un amator, asa ca este de rahat.

  1. Iti poti alege continutul dar cu scopuri legale si in respectarea legii, nu ilegale, acum intelegi.

  1. Daca vrei sa stii nu prea mai poate fi piratate mai nimic, deoarece sa cam redus posibilitatea de a ma ipirata fata decat cum era inainte, asa ca nu mai vorbii prostii din gura pentru ca nu stii ce vorbesti.

   1. ce dracu tot spui tu acolo despre nokia, nokia nu are nici-o treaba cu ce spune si ce face cisco, ce naiba tot vorbesti ca nu te intelege nimeni, parca ai vorbii limba asiatica aia cu tot felul de semne si tampenii.

  1. da bine dute nba de aici si plimbate, daca vrei sa stii nu este asa, este cu totul si cu totul altceva si anume este vorba de siguranta, nu de arme si alte porcarii ce tot vorbesti tu acolo.

 1. Da ba merita, pentru ca in felul asta elimina coruptia si ma ireduce din pagube, si toate procariile posibile de pe internet, asa este mai bine ca sa fie controlat in felul asta trebuie eliminate toate porcariile despre piraterie, la fel si torentele, si sistemele de transfer peer to peer, pentru ca, cam asta este cu sistemele de partajare a informatiei, si distribuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button