PC

Cisco accelerează transformarea rețelelor digitale cu noi tehnologii de virtualizare și securitate

Rata de adopție a rețelelor moderne și automatizate de către organizații se va tripla în următorii doi ani, relevă un studiu IDC realizat la comanda Cisco. Pentru a accelera procesul de migrare către rețele pregătite pentru era digitală, Cisco lansează noi tehnologii care permit clienților să virtualizeze și să securizeze rețelele.

În ultimii zece ani, echipele IT au schimbat modul în care proiectează și instalează centrele de date pentru a-și ajuta organizațiile să valorifice oportunitățile oferite de virtualizare și cloud computing. În prezent, rețelele companiilor trec printr-o schimbare similară. Marea majoritate a rețelelor de astăzi au fost proiectate pentru a oferi doar o conectivitate rapidă și fiabilă. Rețelele tradiționale fac eforturi mari să combată amenințările cibernetice sofisticate sau să țină pasul cu cerințele actuale ale forței de muncă mobile și cu modul în care aceasta utilizează dispozitivele IoT și noile aplicații cloud. Cu Cisco Digital Network Architecture, organizațiile pot extinde acum serviciile de rețea, precum rutarea sau securitatea, către un set divers de platforme în cadrul sucursalelor, campusurilor, centrelor de colocare și cloud-ului public. Prin decuplarea sistemelor hardware de la software, Cisco DNA asigură viteză mai mare și flexibilitate sporită.

Cisco înglobează în cadrul Digital Network Architecture o nouă platformă hardware și servicii de rețea virtuale, pentru a extinde virtualizarea la nivelul sucursalelor, dar și o nouă soluție care permite clienților să virtualizeze perimetrul rețelei și să-l extindă la centrele de colocare. Cisco este prima companie din industrie care furnizează software-defined segmentation în întreaga rețea – de la rețea la endpoint-uri și cloud – cu vizibilitate completă la nivel de aplicație.

Implementare a serviciilor în câteva minute

Cisco se bazează pe cel mai extins set de soluții de virtualizare de rețea din industrie, prezentând inovații în două zone cheie:

  • Platforma Enterprise Network Functions Virtualization (NFV) este o tehnologie aflată într-un stadiu incipient de dezvoltare, care sporește flexibilitatea și agilitatea locațiilor aflate la distanță, prin virtualizarea rețelelor sucursalelor. Cisco lansează o nouă platformă concepută special pentru sucursale, Cisco Enterprise Network Compute System (ENCS 5400 Series), pentru a ajuta clienții să accelereze implementările Enterprise NFV. ENCS permite clienților să extindă rutarea, securitatea, optimizarea WAN și alte servicii de rețea către mediile din sucursale.

  • Virtualizarea perimetrului rețelei: Noua soluție Cisco Secure Agile Exchange virtualizează perimetrul rețelei și îl extinde la centrele de colocare. Acest lucru permite organizațiilor să conecteze clienții, angajații și partenerii în mod dinamic, utilizând servicii de rețea virtualizate la cerere.

Sporirea vizibilității asupra amenințărilor de securitate și aplicarea politicilor

Rețeaua poate oferi o vizibilitate extrem de detaliată a tiparelor traficului de rețea și informații esențiale despre amenințările de securitate. Cu Cisco DNA, rețeaua poate fi utilizată pentru a detecta rapid amenințările cibernetice și pentru a le opri automat.

Noile funcționalități de securitate includ:

  • Vizibilitate și control: Cisco Identity Services Engine (ISE) oferă vizibilitate și control asupra utilizatorilor și dispozitivelor din rețea. ISE 2.2 asigură o vizibilitate detaliată a aplicațiilor la nivel de endpoint-uri, inclusiv detectarea comportamentului anormal.

  • Segmentare definită de software: Cisco TrustSec oferă segmentare definită de software pentru a izola atacurile și a restricționa circulația amenințărilor în rețea. Această segmentare dinamică permite ca schimbările în politica de securitate să fie puse în aplicare cu 98% mai repede decât prin intermediul metodelor tradiționale și cu o reducere de 80% a eforturilor operaționale. TrustSec 6.1 este disponibilă pentru întregul portofoliu Cisco de soluții networking pentru segmentul enterprise și se integrează cu Cisco ACI. Datorită acestor evoluții tehnologice, TrustSec permite segmentarea dinamică oriunde în rețea, de la periferia rețelei și până la centrul de date și mediul cloud.

Concluziile studiului IDC

Cisco prezintă rezultatele unui studiu global1 despre gradul de adopție al rețelelor pregătite pentru era digitală. Studiul a fost realizat de compania de cercetare IDC, la comanda Cisco, și a rezultat în urma intervievării a 2.054 de organizații globale din 10 țări, pentru a determina nivelul de pregătire digitală a rețelelor. În eșantion au fost cuprinse atât companii mijlocii, cât și organizații mari din Australia, Canada, China, Franța, Germania, India, Japonia, Marea Britanie, Mexic și SUA.

Concluziile studiului:

  • Organizațiile admit necesitatea unei evoluții a rețelelor proprii: În următorii doi ani, 45% din clienți estimează că vor deține capabilități specifice unei rețele pregătite pentru era digitală. Cifra este de trei ori mai mare comparativ cu ratele de adopție actuale.

  • Rețelele moderne furnizează beneficii reale, concrete: Companiile care au investit în capabilități moderne de rețea obțin rate de creștere a veniturilor, retenției de clienți și profitului de 2-3 ori mai mari decât restul companiilor. De asemenea, au implementat de două ori mai multe inițiative de transformare digitală, comparativ cu companiile care operează rețele tradiționale.

  • Rate de adopție comparabile, indiferent de mărime sau verticala de business din care provin companiile: Studiul relevă că nivelurile de maturitate a rețelei sunt comparabile între segmentele de piață, cu variații minime între companiile mijlocii (cu 500-999 angajați) și organizațiile mari (cu peste 1.000 de angajați).

Pentru a ajuta clienții în procesul de migrare către o rețea pregătită pentru era digitală, Cisco lansează o serie de noi instrumente și servicii. Instrumentele de evaluare a rețelei vor ajuta clienții să înțeleagă care este stadiul actual al rețelei, să traseze un plan și să înțeleagă beneficiile economice ale continuării procesului de tranziție către o rețea digitală matură. De asemenea, Cisco prezintă noile servicii de consultanță DNA Advisory Services, care oferă consultanță aprofundată pentru a ajuta companiile să elaboreze o strategie unică, asociată direct cu obiectivele lor legate de digitalizare.

1 Is Your Network Ready for Digital Transformation

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button