MORE

Circuitele tatuate care comunica wireless sunt acum o posibilitate

Cand lumea spune „Tehnologie purtabila”, se refera la lucruri ca ceasuri inteligente si momentan nimic altceva. Dar pe viitor asta se va schimba, pentru ca se vor putea purta lucruri mult mai interesante in curand.

Un grup de cercetatori de la Universitatea Wisconsin-Madison a reusit sa creeze cel mai rapid circuit integrat purtabil si maleabil. Acesta poate fi tatuat temporar direct pe piele si va functiona fara probleme, avand chiar capacitatea de a transmite wireless date pe frecvente care se incadreaza intre 300MHz si 300GHz, sau aproximativ ceea ce va deveni cunoscut in curand ca 5G. Spre deosebire de experimente similare din acest domeniu care aveau o grosime de mai bine de o jumatate de milimetru, aceste circuite au o grosime de numai 25 de micrometri.

Aplicatia principala prevazuta in acest moment pentru aceste tatuaje electronice este monitorizarea pacientilor in spitale. Datele vitale ale pacientilor pot fi transmise fara nevoia de-a folosi fire incomode sau ventuze care tot au tendinta sa pice. Iar atunci cand nu mai sunt utile, tatuajele pot fi sterse.

Alternativ, pot fi de oameni care tare vor sa faca un cosplay autentic de Shadowrun.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button