TECHTech&IT

Cinemartin va lansa o cameră video 8K la toamnă

Din moment ce peste doi ani vor avea loc Jocurile Olimpice de Vară în Japonia, care vor fi transmise în format 8K, lumea a început să devină din ce în ce mai interesată de potențialul acestui format. Iar cei care abordă situația din perspectiva creatorilor de conținut au început să se întrebe cam ce opțiuni au în ceea ce privește uneltele pentru a filma în acest format.

O nouă soluție a răsărit recent de la compania Cinemartin, care în mod normal produce accesorii pentru camere video. Proiectul companiei se numește camera Fran 8K, și ar urma să fie disponibilă din această toamnă la un preț ceva mai mic decât al competiției. Când spun „mai mic” tot mă refer la ceva care va costa cam cât o mașină, pentru că vorbim de o cameră 8K în anul 2018. Dar va fi cât o mașină mai modestă. Pentru context o cameră RED 8K începe de la 24 de mii de dolari.

Camera Fran 8K este echipată cu un senzor VistaVision, descris ca fiind cel mai mare disponibil în momentul actual pe piață, având dimensiuni de 37×27 de milimetri și o rezoluție de aproximativ 50 megapixeli într-un format de 4:3. Desigur, va putea înregistra și în formate widescreen, cum ar fi 7920×5388. Rezoluția completă este de 7920×6024, la care poate înregistra în 24 de cadre pe secundă. Poate că 24 de secunde pare a fi puțin, dar este o cameră menită pentru filme și are o rezoluție cam de 23 de ori mai mare ca Full HD. În cazul în care aveți impresia că numerele nu se potrivesc, nu uitați că rezoluția este numărul de pixeli, nu „latura”. Puteți vedea mai jos o mostră din ce poate camera. Acesta este un cadru dintr-o filmare, nu o poză. Câteva artefacte sunt destul de clar vizibile, camera nefiind încă gata.

Practic, nici la toamnă nu va fi complet gata. Va putea filma 8K doar în format monocrom, urmând ca în 2019 să capete un update pentru color când se rezolva problemele care pot fi văzute mai sus. Dar 6K, 4K și cam orice altă rezoluție color sunt disponibile din start, la mai mult de 24 de cadre pe secundă. Raza dinamică a camerei este totuși ceva mai mică decât ce veți vedea la echipamentul de top produs de RED.

Camera mai vine cu o serie de alte beneficii, cum ar fi un obturator global, înregistrare necomprimată și suport pentru SSD-uri NVMe de 2TB pentru că nu ai avea unde să îngrămădești video necomprimat 8K pe altceva la ora actuală.

[Cinemartin]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button