MORE

Cinema: CHEF, un film parca produs de Twitter, despre…Twitter!

CHEF, inca „disponibil” la cinema, este un film parca produs de Twitter, despre…Twitter! Desi in realitate Twitter nu a platit nici un cent nici pentru productia acestui film, nici vreun fel de product placement sau alte tipuri de publicitate. Dar ce sa-i faci, omu’, adica Jon Favreau, regizorul filmului, cunoscut mai ales pentru seria Iron Man, este mare fan Twitter! Contul sau are nu mai putin de 1,66 milioane de followeri si Favreau nu pierde nici o ocazie de a lauda „virtutile” acestui mediu de comunicare!

Ah, si filmul mai este despre…mancare! (Du-te bine mancat daca vrei sa-l vezi, pentru ca altminteri o sa-ti cam ploua in gura!). Oricum, ideea de baza e ca un bucatar virtuoz nu prea intelege „sausal midia”, intra intr-un conflict tampit cu un „fud blogar” pe Twitter, internetul rade de el si ii face zile grele („dictatura majoritatii” in varianta online), pentru ca mai apoi „bucatarasul cel viteaz” sa foloseasca tot „haipul” de pe net in propriul avantaj, revenind totodata la „fundamentele” artei culinare, bla, bla, bla.

Un prieten american mi-a spus odata o poanta care mi-a ramas intiparita in memorie: Ce se intampla daca pui discul de muzica country sa mearga invers? Pai, simplu: calul poate fi incalecat, camionul se repara singur si nevasta se intoarce acasa! Fix asa, pe baza acestei retete omul nostru da lovitura, si…nevasta se intoarce acasa. Sau…ma rog, el la nevasta. Nu importa.

Oricum, fara Twitter nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat! Thank God for Twitter, el fiind de fapt triggerul, drive-ul, motorul din spatele intregii actiuni a filmului. Si mai zbura si cate-o vrabiuta d-aia (sau ce dracu’ o fi ea) ori de cate ori protagonistul mai dadea cate un „tuit”. Plat si previzibil, filmul nu se abate nici un inch de la reteta clasica a filmului american de duzina, desi ratingul de pe IMDB a reusit iar sa ma pacaleasca. Dar filmul acesta mi-a oferit un prilej de meditatie mai profunda: oare exista vreun film care sa surprinda bine, (si cand spun bine, mi-e indiferenta cheia in care o face, comica, dramatica sau oricum altcumva), impactul tehnologiei asupra oamenilor asa cum se intampla el astazi? Si nu care cumva sa-mi invocati mizeria aia cu internii de la Google, ca ma umplu de bube! Si nici melodrama lui Jonze, Her, despre care am scris si aici pe site. (Plus ca aia e cu SeFe-uri care nu se pun!).

Asteptam recomandarile voastre de filme BUNE!!! despre tehnologia actuala pe pagina noastra de facebook sau in sectiunea de comentarii!

Articole asemanatoare

Back to top button