MORE

Cine trebuie sa lucreze cel mai mult pentru un iPhone? Romaina e in Top 5.

Mereu este amuzant sa vezi diverse grafice care subliniaza discrepanta masiva de venit dintre natiuni, bazate pe puterea lor cumparare a unui produs banal. Fie ca este un hamburger sau un produs mai de lux, precum un iPhone 6.

O statistica recenta realizata de serviciul financiar elvetian UBS dezvaluie cat de mult trebuie sa muncesti pentru a putea cumpara un iPhone 6, in varianta cu 16GB de stocare, daca ai trai intr-unele dintre cele mai mari orase din lume. Spre surprinderea tuturor, Bucuresti se afla si el in acea lista, si este chiar in Top 5.

timerequiredtobuyaniphone

Insa poate nu in Top 5 intr-un mod favorabil. Mai exact, Bucuresti este al patrulea oras ca numar de ore de munca necesare pentru a cumpara un iPhone 6, cu aproape 220 de ore de munca necesare. Adica 22 de zile dupa modelul standard de 10 ore de munca pe zi.

Bucurestenii stau totusi mai bine ca cei din Kiev, care se afla in funtea listei cu mai bine de 620 de ore. Locuitorii capitalei noastre sunt aproape la egalitate cu Beijing in ceea ce priveste puterea de cumparare, dar macar se pot bucura ca nu au nevoie de aspiratoare atunci cand ies afara, pentru a curata aerul.

Sub 100 de ore gasiti orase precum Johanesburg, cu numai 87 de ore, iar apoi urmeaza o scadere puternica la 57 de ore pentru capitala Coreei de Sud. Intre 43 si 41 de ore de munca sunt necesare pentru orasele majore ale Europei, iar in coada listei, cu 24, si respectiv 20, avem New York si Zurich.

Deodata, popularitatea iPhone-ului incepe sa aiba mai mult sens. O fi el foarte, foarte scump, dar pentru locuitorii acestor metropole pretul pur si simplu nu este un factor care merita luat in calcul.

Din fericire, Braila nu a fost luata in considerare la realizarea acestui clasament, deoarece graficul era format dintr-o bara lata cat pagina, si in rest cateva puncte micute.

[Weforum]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close