PC&Consoles

Cine este de vină că niște imbecili împușcă oameni nevinovați? Jocurile violente!

Casa Albă a anunțat joi că președintele Donald Trump se va întâlni cu directorii din industria jocurilor video săptămâna viitoare pentru a vorbi despre violențele cu arme.

Dar industria a fost puțin luată pe nepregătite de această temă. Secretarul de presă, Sarah Huckabee Sanders, a declarat la comunicatul de presă că întâlnirea va fi în contextul problemelor de violență și siguranță școlară, iar directorii vor oferi contribuția lor „pentru a vedea ce se poate face în acest sens„.

Ceva timp mai târziu joi, Entertainment Software Association, care reprezintă companiile jocurilor video, a declarat că această întâlnire este o noutate pentru ei. Organizația a declarat:

ESA și companiile membre nu au primit invitația de a se întâlni cu președintele Trump.

În timp ce Trump a indicat miercuri, în cadrul unei întâlniri cu parlamentarii de la Capitol Hill, sprijin pentru o serie de măsuri privind portul de arme, săptămâna trecută a vorbit de asemenea despre problema violenței în jocuri video și filme, și a sugerat că sistemul actual de rating nu este adecvat. Nu este clar dacă Casa Albă va încerca să stabilească o întâlnire similară cu reprezentanții studiourile de producție și MPAA.

În urma evenimentelor din școala generală Sandy Hook în 2012, vicepreședintele Joseph Biden a avut o serie de întâlniri cu diferite grupuri privind problema violenței cu armele. S-a întâlnit separat cu reprezentanți din industria cinematografică și de televiziune și mai târziu din industria jocurilor video. Nu au fost luate niște măsuri concrete, deși Casa Albă a recomandat mai multe cercetări privind legătura dintre violența pe ecran și viața reală.

Curtea Supremă de Justiție a anulat în 2011 o încercare anterioară a guvernului de a reglementa descrierea violenței în jocurile video, concluzionând că jocurile au fost protejate de primul amendament. A fost vorba despre o lege din California care încerca să restricționeze vânzarea de jocuri video violente minorilor.

Industria jocurilor video protestează de multă vreme împotriva afirmațiilor că ar exista o legătură între violența pe ecran și actele reale.

Joi, ESA a declarat următoarele:

Aceleași jocuri video jucate în Statele Unite sunt jucate în întreaga lume; însă nivelul violenței cu arme este în mod exponențial mai mare în SUA decât în ​​alte țări. Numeroase autorități au examinat datele științifice și au constatat că nu există nicio legătură între conținutul media și violența din viața reală. Industria jocurilor video din Statele Unite are o istorie îndelungată de parteneriat cu părinții și peste 20 de ani de rating al jocurilor video prin intermediul Comitetului de Evaluare a Software-ului pentru Divertisment. Facem pași importanți pentru a oferi instrumentele necesare jucătorilor și părinților care să ajute în luarea de decizii informate legate de divertisment.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Normal! Se putea??!!! Totul e din vina jocurilor video??? Am ajuns un timp in care se trece cu vederea faptul ca sunt unele persoane care pentru ca stau pe facebook la volan fac accidente, si punem totul pe seama jocurilor video. Ba daca ai un pic de intelepciune poti intelege ca nu jocurile ti-au zis „ba scoate pistolu si impusca-l pe ala” ci mintea ta de om psihopat. Dar de ce sa invinovatim omul?! Las’ ca dam noi vina pe jocuri si omul scapa doar cu puscarie. Ba ar trebui sa ne trezim la realitate si sa vedem jocurile video fix din motivele pentru care au fost create: distractie, relaxare, amuzament. Nu pot sa cred ca in 2018 lumea crede ca jocurile video te invata sa omori si sa furi.

  2. Ovidiu s-ar putea deja sa fii lovit de filoxera. Exista studii facute pe studenti care au jucat un anumit timp jocuri violente si un alt grup de studenti jocuri de strategie: diferentele de comportament, dupa ce terminau orele de joaca, erau complet diferite. Ca sa nu mai vorbim de influentele desenelor animate violente: copiii preiau comportamentul si dialogul de la personajele desenelor animate.
    Daca ai copii, tot ce ai de facut este sa-i lasi de dimineata pina seara la desene animate si in fata calculatorului sa vedem daca vei mai gandi la fel .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button