MORE

Cinci lucruri pe care poate nu le stiai despre Chrome

Astazi am pregatit cinci lucruri pe care poate nu le stiai despre Chrome. Un browser pe care multi il folosesc si il apreciaza, dar care, ca orice alt browser are si cateva functii ascunse. Motiv pentru care ne-am gandit sa impartasim cu voi cateva dintre aceste capabilitati ascunse. Lucruri pe care multi, cel mai probabil nu le stiau.

Chrome este si un calculatorMEjgmVY

De multi ori trebuie sa faci calcule rapide si nu ai doua monitoare sau destul spatiu pe dekstop sa mai deschizi si aplicatia de calculator din Windows. Nu iti face probleme, Google Chrome vine cu un calculator incorporat in bara de search. Tot ceea ce trebuie sa faci, este sa scrii adunarea, scaderea, ecuatia sau ce vrei si Google Chrome o rezolva pentru tine.

Functia de Zoom
Zoom

Site-urile din ziua de astazi sunt gandite in special pentru mobile, fiind responsive, marindu-se si aranjandu-se in functie de ecranul tau. Dar ce te faci daca doresti sa si citesti ce scrie pe pagina sau sa nu vezi clipurile de Youtube cat unghia, mai ales daca ai un monitor 4K? Ei bine, ai o optiune rapida pentru a rezolva asta: Functia de zoom. Fie ca folosesti Ctrl + Scroll up sau down, fie ca apesi Ctrl plus si minus, rezultatul este acelasi. Fereastra se mareste sau se micsoreaza. Asta daca nu esti lenes si pur si simplu apesi pe icoana de zoom din bara de search.

Drag and Searchsearch by drag

De cele mai multe ori stam la PC intr-o pozitie prea comoda si… nu dorim sa mai atingem tastatura. Este ceva normal si usor de inteles, avand in vedere ca atunci cand iti gasesti locul, poate ca nu vrei sa te mai misti. Caz in care, poti folosi functia de Drag and Search. Pur si simplu tii apsat mouse 1, selectezi ce doresti sa cauti si tragi de ea in Search Box. Simplu si usor de retinut, nu?

Nu ai pierdut tab-uritaburi

Uite un scenariu cu care multi studenti s-au confruntat. Este patru dimineata, ai deschise tab-uri peste tab-uri in Google Chrome care sa te ajute la lucrarea de licenta, cand brusc, apesi in loc de maximize pe X-ul acela blestemat si pierzi toate tab-urile. Nivelul de frustrare este maxim in momentele alea. Dar nu este motiv de disperare. Tot ceea ce trebuie sa faci este urmatorul lucru: deschizi browserul si apesi Ctrl+Shift+T si brusc, toate taburile pe care l-ai pierdut reapar.

Clear browsing data rapid

Intimitatea este la mare pret, mai ales cand ai impresia ca cineva iti poate monitoriza periplul pe internet. Poate nu vrei ca iubita sau iubitul sa stie ca ai stat pana la 8 dimineata pe 9gag sau pe alte site-uri, despre care nu vom pomeni (wink wink). Cert este ca vrei sa cureti browsing data cat mai rapid. Chiar si atunci cand intra seful pe usa, caz in care trebuie pur si simplu apesi Control-Shift-Delete si intreaga ta istorie pe internet a disparut. Nimeni nu te poate trage la raspundere.

Articole asemanatoare

Back to top button