Gaming

Cinci jocuri Star Wars pe care trebuie sa le joci

Noul film Star Wars continua sa sparga recorduri de incasari si izbuteste simultan sa fie singurul film al francizei din 30 de ani care nu este groaznic. Renasterea seriei reprezinta un moment de bucurie pentru toti fanii, dar si unul de tristete, pentru ca Disney a luat doua decizii regretabile. Pe de o parte, a fost scos din canon tot ce s-a intamplat in cartile Star Wars, pana si cele bune. Iar pe de alta, a fost acordata o licenta exclusiva pentru productia de jocuri Star Wars celor de la Electronic Arts. Caz in care, sper ca v-a placut noul Battlefront, pentru ca acesta este gradul de efort la care va puteti astepta din partea lor la dezvoltarea de noi jocuri.

Acum ca sunteti resemnati cu acest viitor sumbru, intunecat si lipsit de speranta, ce ar fi sa aruncam o privire peste jocurile clasice. Pe acele titluri Star Wars pe care trebuie sa le joci daca vrei sa admiri ce se putea realiza in acest univers pe vremea cand lumea chiar incerca.

EmpireAtWarIMG

Empire at War

Din moment ce sansele sa avem parte de un RTS Star Wars prea curand sunt mai nule ca cele de-a vedea un TBS Star Wars care sa nu fie un joc de mobile Pay2Win, puteti sa va delectati cu una dintre cele mai grozave relatari ale evenimentelor din primele trei filme. Realizat de aceeasi oameni care ne-au adus pe vremuri jocurile Command and Conquer, Empire at War este un RTS la scara masiva, care va permite sa preluati controlul asupra fortelor rebeliunii si ale imperiului, croind propria voastra varianta a istoriei, poate una in care Endor a fost distrus cu toti acei Ewoks. Bataliile spatiale sunt pe de parte cea mai grozava parte a jocului, reusind sa readea o experienta cum nu veti mai gasi decat poate in jocurile din seria Homeworld. Dar pe langa acestea, mai sunt si batalii la sol care poate ca nu sunt la fel de bune din punct de vedere calitativ, dar tot pot fi distractive.

Daca interesul vostru pentru Star Wars este doar cel de a vedea lupte palpitante, trebuie doar sa apasati tasta de Space in timpul unei batalii si veti putea admira un spectacol vizual excelent, gratie camerei care stie sa  capteze actiunea din toate unghiurile potrivite.

JEdiOutcastIMG

Jedi Knight 2: Jedi Outcast

Pe departe cea mai mare crima comisa de Disney a fost scoaterea din canon a personajelor din universul extins, precum Mara Jade si Kyle Katarn. Prin coincidenta, ambele personaje apar in Jedi Knight. Aceasta serie a inceput cu Dark Forces, ca un FPS legendar, in care Kyle Katarn trebuia sa fure planurile pentru Death Star. De acolo a evoluat in Dark Forces 2: Jedi Knight, unde Kyle a devenit un veritabil Jedi. Iar in Dark Forces 2: Jedi Knight: Mysteries of the Sith, ucenica lui, Mara Jade, a trebuit sa il salveze de la partea intunecata a fortei si de la numele progresiv mai lung al seriei.

Seria si-a atins apogeul cu adevarat in Jedi Outcast, un titlu care nu ca avea o componenta competenta de FPS, dar a definit ce inseamna un Jedi Sim. Un joc la care poti manui cu adevarat puterile unui Jedi si o sabie laser, ciopartind in bucati progresiv mai mici legiuni de Storm Troopers si dueland cu o varietate de Jedi intunecati. Aceasta componenta de gameplay este atat de buna, incat a mentinut in viata un mod de multiplayer care nu a putut fi egalat decat de succesorul sau direct, Jedi Academy, care adauga sabii laser mai multe, dar nu avea o poveste la fel de interesanta.

Kotorimg

Knights of the Old Republic

Acesta este, fara indoiala, unul dintre cele mai grozave jocuri facute vreodata de Bioware. Unul al carui poveste a fost in mod consistent grozava, fara vreun moment bizar in care toata lumea pleaca de pe nava pentru ca scriitorii au ramas fara idei. Facut pe vremea cand studioul inca mai stia ce inseamna subtilitate. Knights of the Old Republic a oferit o perspectiva noua asupra universului Star Wars, inainte ca Imperiul lui Palpatine sa existe, cu sute si sute de ani inainte de filme. Jocul a reusit sa aduca acea componenta din universul expandat maselor, cu toate nuanatarile sale si ocazionalele mici probleme, cum ar fi ca in fiecare zi de joi se descoperea o arma antica atat de puternica incat putea distruge universul.

Si chiar daca pe partea de gameplay era un RPG bunicel, nu excela in nici un fel la combat. Comparativ cu Jedi Outcast era de-a dreptul plictisitor si neinteresant. Dar avea suficienta personalitate, si personaje precum HK-47, incat sa compenseze pentru neajunsurile sale. Iar povestea principala chiar era buna, spre deosebire de majoritatea jocurilor Bioware din ultimii ani.

TieFighterimg

Tie Fighter

In majoritatea jocurilor Star Wars esti erou, un analog pentru Luke Skywalker, cel care infrunta Imperiul si lupta pentru libertate. Tie Fighter a schimbat asta cu totul. Nu mai erai tipul bun, erau ferm de partea Imperiului. Erai un aghiotant personal al Imparatului, trimis sa zdrobeasca rebeliuni, dar in acelasi timp sa mai si mentina pacea. Aproape de parca Imperiul nu era in totalitate o entitate complet malefica si chiar avea parti interesate de realizarea unei societati functionale care doar se intampla sa fie fascista.

Tie Figher a fost un simulator de lupte spatiale exceptional, care cu timpul doar a devenit mai bun, primind o varianta modernizata si un expansion care il aducea in poveste chiar pe Marele Amiral Thrawn, cel care a preluat controlul imperiului dupa caderea lui Palpatine in varianta originala a universului Star Wars. Un personaj exceptional, care acum a fost eliminat din canon, insa Jar Jar inca mai este o parta integrala a povestii.

StarWarsbattlefront2img

Battlefront 2

Din moment ce Electronic Arts si-a dat cu stangul in dreptul pentru a scoate Battlefront pe piata inainte de lansare filmului, nu am avut parte de un joc pe cat de vast, profund sau bine proiectat se putea. Din fericire, de asta exista Battlefront 2. Un joc vast, care va permite sa preluati controlul diverselor factiuni aflate in razboi constant, inca de pe vremea vechii republici si a luptelor cu breslele de negustori. Chiar daca este predominant un shooter de multiplayer, are o campanie ampla care va plimba prin toata istoria celor sase filme, permitandu-va sa controlati infanterie, artilerie, nave spatiale, pana si Jedi. Tot ce ii lipsea era posibilitatea de-a ingramadi la un loc batalii spatiale si terestre. Asta urma sa ofere Battlefront 3, insa acel joc a fost anulat de LucasArts, publicul in cele din urma primind un Battlefront… nenumeric si mediocru.

Mentiuni speciale ar mai trebui acordate jocurilor: Republic Commado, Rogue Squadron, Lego Star Wars si MMO-ului Star Wars Galaxies, care a fost inchis pentru ca Star Wars The Old Republic sa aiba macar o sansa sa fie profitabil.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button