MORE

Cinci filme cu care să îți surprinzi iubita de Valentine’s Day

A sosit iarăși Valentine’s Day. Acea sărbătoare impusă de o societate plină cu oameni care nu înțeleg despre ce este vorba, dar tot văd la serialele importate din SUA că este OK să fie așa, iar corporațiile străine se folosesc de orice ocazie pentru vârî pe gâtul publicului din colonii cât mai multe produse.

Aș aprecia dacă ar încerca măcar să facă abuz de tradițiile locale și să transforme Dragobetele într-o șandrama comercială lipsită de substanță, dar hei, asta ar însemna să existe planuri regionale de marketing speciale, iar asta nu încape în buget. Și atunci când ai un public omogenizat, lipsit de identitate proprie, este mult mai ușor să îi dictezi gusturile, așa că regionalizarea este chiar împotriva propriului interes. Se ajunge la un moment la care Valentine’s Day se propagă de la sine, iar cei care nu prea sunt interesați de fenomen sunt tratați ca niște ciudați regresivi, care stau și se întreabă pentru ce s-a mai făcut o revoluție dacă s-a înlocuit dictarea ordinii sociale de un guvern sinistru cu dictarea ordinii sociale de corporații sinistre… dar hai să vedem și ce filme ar fi numai bune de văzut alături de cei iubiți în această zi specială. Filme care evocă pasiune, dragoste și sunt pline de momente de tandrețe.

Locul 5: Deadpool

Ce film putea fi mai bun pentru începerea acestui top decât unul care chiar a fost lansat în apropierea acestei sărbători. Deadpool a fost o peliculă foarte atipică. Lansat într-o perioadă în care toată lumea se aștepta să apară doar titluri siropoase, a fost un film cu super-eroi făcut parcă să își bată joc de acestea. Violent, vulgar, ridicol și dornic să încalce clișeele care de obicei târăsc jocurile cu super-eroi în jos. Și atunci, de ce ar trebui văzut acum, de Valentine’s Day? Fiindcă la bază este o poveste de dragoste, una mult mai realistă ca majoritatea celor pe care le-ați văzut în majoritatea celorlalte filme.

Locul 4:The Babadook

Ce poate fi mai bun de Valentine’s Day decât un film ca acesta? Încă trei alte filme, dar asta este o cu totul altă idee. The Babadook este un film pe care este cel mai bine să îl trăiți pe viu, să intrați în ele fără să știți absolut nimic. Nu vă uitați la un trailer, nu citiți un review, luați direct filmul de pe Netflix sau varianta autohtonă a lui Netflix și bucurați-vă de fiecare moment. Cu siguranță o peliculă mai bine văzută de un cuplu, noaptea, într-o cameră iluminată romantic prin becurile stinse și lumina televizorului.

Locul 3: Pacific Rim

Înainte să spuneți „dar ăsta nu este filmul cu roboți gigantici?”, da, pe de o parte da, ați avea dreptate. Este un film cu roboți gigantici. Și atunci s-ar potrivi absolut superb pentru Valentine’s Day, deoarece și acest film are la baza sa o poveste de dragoste. Cea dintre roboți gigantici distrugând lucruri folosind săbii pe post de bărci și orice persoană de pe planetă știe ce este un film de acțiune bun.

Locul 2: Snowpiercer

Imaginați-vă acest cadru. O iarnă înzăpezită și un tren care se plimbă agale prin cele mai exotice locații din lume. Sună atât de romantic încât nici nu mai contează alte detalii precum povestea. Doar ședeți în fața televizorului alături de persoana iubită și minunați-vă de această capodoperă cinematică, garantată să vă facă să simțiți lucruri pe care nu v-ați aștepta să le simțiți de la un film despre un tren.

Locul 1: Kung Fury

Iarăși veți spune că acest film este pus aici ca o glumă, dar voi încerca să motivez decizia mea. Vedeți voi, ce poate fi o poveste de dragoste mai plină de patos decât cea a unui polițist kung-fu călător în timp care vrea cu orice preț să îl snopească pe Hitler în bătaie? În special când la mijloc arunci dinozauri laser, lupi gigantici, luptătoare vikinge cu uzi-uri și roboți. Sincer, nu îmi vine în minte un film mai potrivit de văzut alături de persoană iubită cu ocazia acestei sărbători fără sens, impusă asupra tuturor, fiindcă dacă nu o sărbătorești cu siguranță ești un comunist.

Mențiuni speciale sunt acordate filmelor Rubber, Teeth, Tusk și Human Centipede.

Astfel se încheie acest top. La cum merg lucrurile, ne vedem probabil cu recomandările pentru celelalte sărbători autohtone: 4 iulie, Halloween și Thanksgiving.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button