GamingPC&ConsolesTech&IT

CIG și Crytek îngroapă securea războiului

Probabil pe undeva prin spațiu

De ceva timp există un conflict între Cloud Imperium Games și Crytek. Prima companie tot încearcă să termine Star Citizen de câțiva ani, procedeu îngreunat adesea de management terifiant de incompetent și nevoia de a dezvolta tehnologie fără precedent. Cealaltă companie se bucură în acest moment de succesul lui Hunt Showdown și speră să evite cumva inevitabilul său faliment.

Conflictul ținea de modul în care fuseseră licențiat motorul CryEngine pentru utilizarea sa la Star Citizen. Crytek susține că a licențiat tehnologia pentru un singur joc, între timp CIG luând decizia să lanseze părțile de multiplayer și de singleplayer ale lui Star Citizen ca două părți separate. Între timp, CIG a mai trecut și la Lumberyard, o variantă a motorului CryEngine ce este dezvoltată și întreținută de Amazon.

De ce a făcut CIG asta? Pentru că Amazon nu este încercuit de spectrul falimentului cum un personaj de desene animate însetat este încercuit de vulturi în deșert. Iar tranziția la acestă tehnologie ar presupune o licență diferită, ce nu mai are tangență cu Crytek, ceva ce nu a prea fost pe placul nemților, dorind să obțină de la CIG restituirea unor potențiale daune… ce nu prea existau până acum, din moment ce Squadron 42, jocul de singleplayer, nu a fost încă lansat.

Pentru că acel joc nu a fost lansat, Crytek a decis să amâne până la toamnă procesul în instanță, iar acum vine vestea că acesta a fost anulat cu totul. Detaliile privind ce înțelegere au făcut cele două companii nu au fost făcute publice.

Dacă vreți o speculație fără nici o tangență cu realitate din partea mea, probabil CIG va cumpăra Crytek, nu de alta, dar la CIG deja lucrează majoritatea angajaților pe care Crytek i-a concediat în încercarea sa de a evita falimentul.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button