MORE

Cica Google ar vinde mai bine decat Apple… laptopuri! Daca Chromebook se poate numi asa.

Google nu este o companie care sa isi faca prea des simtita prezenta pe segmentul de laptopuri, dar anul acesta nu doar ca vanzarile au fost sesizabile, dar le-au intrecut pe cele facute de Apple.

Chromebooks au inceput sa domine piata, in primul sfert din anul 2016 intrecand in vanzari MacBooks. Conform International Data Corporation, o companie specializata in colectarea si analizarea de date, cel putin in SUA Chromebook a batut MacBook. Mai bine de doua milioane de unitati care ruleaza Chrome OS, produse de companii precum Dell, HP si Lenovo, au fost vandute, comparativ cu 1.76 milioane de laptop-uri care ruleaza OSX.

Motivul pentru aceasta schimbare a pietei pare sa vina din domeniul educational. Un Chromebook are un avantaj foarte mare fata de un MacBook cand vine vorba de pret, cel mai scump Chromebook fiind mult mai ieftin comparativ cu cel mai ieftin MacBook, ceea ce le face o alegere ideala pentru elevi care nu isi permit cele mai scumpe lucruri de pe piata.

IDC nu are momentan informatii despre cat de bine se descurca Chromebook si in afara SUA, daca aceasta reusita de a depasi pentru prima oara in vanzari Apple se repeta si in Europa. In acelasi timp, este un semn bun si pentru Chrome OS, deoarece pare sa aiba o baza de instalare din ce in ce mai buna.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button