PCȘtiri ITTECH

Versiunea bazată pe Chromium a lui Microsoft Edge a fost lansată

La sfârșitul anului trecut, Microsoft a luat decizia de a începe să dezvolte o versiune bazată pe Chromium a browserului Edge. Scopul principal va fi acela de a atrage cât mai mulți dezvoltatori web și de a genera o mai bună compatibilitate cu extensiile populare disponibile pe alte browsere, cum ar fi Google Chrome. O versiune timpurie a lui Chromium-Edge a scăpat pe Internet cu câteva săptămâni în urmă. Acum, build-uri pentru dezvoltatori au ajuns oficial disponibile.

Scurgerea anterioară trebuia obținută prin intermediul site-urilor de partajare de fișiere și torrente. Acum nu mai este necesară toată această bataie de cap, deoarece Microsoft își face disponibilă versiunea Chromium Edge. Vor fi disponibile pentru descărcare două build-uri separate – „Canary” și „Developer”. Canary este actualizat în fiecare zi, în timp ce build-ul Developer este actualizat o dată pe săptămână. În curând, se va deschide o ramură „beta”, care ar trebui să fie mai stabilă.

Build-urile actuale pentru această versiune de Edge oferă suport complet pentru extensiile Chrome. De asemenea, Microsoft lucrează la implementarea suportului de sincronizare, astfel încât paginile favorite, extensii instalate și istoricul de navigare să poată fi transferate între dispozitive.

În acest moment, Google este foarte implicat în proiectul Chromium, dar Microsoft a adăugat propriile îmbunătățiri la motorul browserului. După cum arată The Verge, Microsoft are 150 de modificări acceptate în Chromium, deschizând calea pentru îmbunătățiri de performanță pentru Windows 10.

Cu noua sa aplicație, Microsoft preia un Chromium open-source și îl folosește pentru a-și construi noul browser. Rezultatul este un program care arată și se simte ca Google Chrome, dar nu este 100% același lucru. Da, există multe elemente majore care sunt identice, dar Microsoft a înlocuit sau dezactivat unele caracteristici. Aruncați o privire pe lista de mai jos.

Microsoft Chromium-Edge services

Actualele build-uri Canary și Developer suportă momentan doar Windows 10 pe 64 de biți și limba engleză. În cele din urmă, suportul va fi extins la alte versiuni de Windows 10, pe lângă Windows 8, 7 și MacOS. Puteți accesa noua variantă Chromium-Edge pe site-ul Edge Insider din link-ul de mai jos.

Sursa 1 | Sursa 2

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button