RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Chromebook ar putea primi dual boot între Chrome OS și Windows 10

Recent, o știre a arătat că Google dorește să aducă suportul pentru Windows 10 pe Chromebook-uri. Zvonurile indică faptul că firma lucrează la un nou proiect numit „Campfire”, care ar permite proprietarilor de Chromebook să facă dual boot între Windows 10 și Chrome OS.

Pentru Windows, Google dorește să aloce cel puțin 30 GB spațiu de stocare, pe lângă 10 GB pentru sistemul de operare Chrome. Acest lucru ar putea să mănânce o parte semnificativă a spațiului de stocare de pe un Chromebook și să necesite o versiune mai scumpă, care să aibă minimum un SSD de 64 GB.

Dacă acesta este cu adevărat un proiect cu Windows 10 și Chrome OS în dual boot, ar putea fi similar cu Boot Camp-ul Apple de pe MacOS. Interesant este faptul că compania lucrează pe mai multe variante pentru diferitele dispozitive Chromebook de pe piață.

Acest proiect dual boot ar putea ajunge pe piață mai devreme decât era de așteptat. Potrivit unui raport anterior publicat de XDA-Developers, Pixelbook-urile Google au fost trimise certificărilor Microsoft WHCK (Windows Hardware Certification Kit) și HLK (Windows Hardware Lab Kit). Aceasta înseamnă că Pixelbook ar putea să ruleze Windows 10 fără alte hack-uri.

Aceasta ar putea fi o veste uriașă pentru utilizatorii care achiziționează un Chromebook, dar au nevoie de un suport mai bun găsit într-un sistem de operare, cum ar fi Windows 10. Această mișcare arată, de asemenea, îngrijorarea companiei Google privind progresele Microsoft în spațiul educațional, cu adoptarea sporită a tabletelor Surface.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button