MORE

Chrome vs Adblock

Utilizatorii de Chrome, care folosesc Adblock pentru a împiedica apariția reclamelor agasante, au avut recent o surpriză neplăcută. Cea mai nouă variantă a browser-ului dezactivează Adblock, cel puțin pentru reclamele de pe Youtube.

Mai mulți oameni au raportat apariția reclamelor înainte de vizionarea unui video pe Youtube folosind Chrome, ceva ce nu ar trebui să se întâmple cu Adblock activat. Mai mult de atât, nu puteau sări peste aceste reclame, deoarece butonul care ar fi permis asta era de negasit. De mentionat ca unele dintre aceste reclame au uneori si 20 de minute.

Lipsa butonului era provocată de Adblock, acesta fiind singura parte pe care acest plug-in o vedea ca fiind o reclamă. Restul era tratat ca un video normal de pe Youtube, chiar dacă era un spot publicitar de 3 minute.

Publicul a considerat la început că această manevră era menită să mai remedieze problemele financiare pe care le are Youtube, împiedicând utilizatorii să sară peste reclame. Ar avea sens, având în vedere că interferența cu Adblock se întâmpla numai dacă  în Chrome era instalată și aplicația de Youtube.  Însă nu era adevărat.

Tot incidentul a fost provocat de un update de securitate recent, pe care l-a primit Chrome, care accidental intra in conflict cu modul în care funcționează Adblock. O soluție foarte probabil va fi implementată în curând. Până atunci, puteți să dezinstalați aplicația de Youtube, sau să treceți Youtube pe whitelist, în esență dezactivând Adblock.

[Neowin]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button