TECH

Chrome va permite în curând blocarea permanentă a sunetului de pe un website

Sunt multe lucruri groaznice care ți se pot întâmpla în timp ce navighezi pe internet, dar puține sunt cele care-ți pot strica experiența atât de mult pe cât o face sunetul unui video care este setat pe pornire automată în clipa în care ai accesat pagina.

Din fericire, echipa de programatori din spatele browser-ului de internet Google Chrome (varianta pentru calculatoare) lucrează la asta, și se va ocupa de problemă într-unul dintre următoarele sale update-uri. Pe viitor veți putea bloca sunetul de pe tot domeniul site-ului folosind butonul de informații din stânga casetei în care apare scris URL-ul. Această funcție de întrerupător este momentan testată în varianta Canary a browser-ului, care este cea mai avansată dintre toate, dar și cea mai instabilă.

Comanda poate fi acum accesată prin butonul de informații al paginii actuale, care arată fie ca o pictogramă informativă, fie sub forma unui lacăt însoțit de sintagma „Secure” pentru acele site-uri are au activat modul HTTPS. În acest panou de comandă sunt deja mai multe opțiuni de activare și dezactivare pentru funcții precum Flash, JavaScript, notificări, șamd. Printre acestea va fi în curând va fi adăugată și comanda de anulare a sunetului care va funcționa într-un mod similar.

Odată ce un domeniu a fost comutat pe mut, setarea va rămâne activă până în momentul în care acțiunea este inversată. Prin comparație, întreruperea sunetului funcționează diferit în varianta stabilă actuală a browser-ului. Dacă doriți să anulați sunetul din Chrome, acest lucru este acum posibil doar individual pentru fiecare filă în parte, iar setarea nu va fi memorată la închiderea acesteia. Noua metodă va fi foarte folositoare pentru cei deja plictisiți să tot fie întâmpinați de sunetul unui videoclip de fiecare dată atunci când accesează unele site-uri, care folosesc această metodă în scop promoțional.

În caz că echipa de programatori care lucrează la Chrome decide să transfere această funcție la varianta stabilă a browser-ului, acest lucru ar trebui să se întâmple peste câteva luni. Dacă doriți însă să aveți acces de pe acum la această comandă, împreună cu alte funcții experimentale, puteți instala Chrome Canary. Această caracteristică este inițial dezactivată inclusiv în varianta experimentală a browser-ului, dar o puteți activa folosind comanda –enable-features=SoundContentSetting. Iar dacă n-aveți habar ce înseamnă asta sau cum se procedează, atunci poate este mai bine să așteptați până când această funcție va fi implementată și în varianta stabilă de Google Chrome.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button