PC

Chrome trece la cura de slăbire

Google Chrome, cel mai popular browser web din lume, este pe cale să devină mult mai bun.

Conform veștilor care vin de la echipa care se ocupă cu dezvoltarea sa, Chrome va trece la o cură de slăbire spre sfârșitul anului. Varianta Chrome 55 va fi capabilă să funcționeze fără să devoreze RAM de parcă obiectivul său ar fi să îl mănânce pe tot și să lase celelalte aplicații de pe sistem cu ochii în soare, cerșind după resturi.

Amprenta de memorie a programului va scădea cu aproape 50%, îmbunătățirile venind de la schimbările efectuate în Javascript V8 Engine și de la modul în care browser-ul curăță mai prompt memoria de care nu are nevoie.

Varianta 55 a lui Chrome va fi disponibilă din luna decembrie, așa mai puteți amâna acel upgrade de RAM pentru o vreme. Cine știe, în acest ritm chiar veți putea rula simultan atât browser-ul web cât și un fișier text fără să rămâneți fără memorie.

[Digital Trends]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

21 Comments

  1. Tocmai ma pregateam sa „migrez” inapoi catre Opera din cauza acestui lucru. In ultima vreme imi mananca minim 1.5 Gb ram. Intradevat, la mine Chrome-ul este folosit cu speed dial (in opera era by default asta, nu extensie) cu 27 de taburi din care 10 se reincarca la 15 min.
    Acum astept update-ul totusi sa vad cum se misca si apoi iau o decizie.

    1. haleste in jur de 600MB RAM cu 6 extensii instalate, problema e , chiar daca ai ssd tot ai lag, in schimb procesorul sta undeva la 30 % conform task manager-ului…pe scurt nu ma deranjeaza RAM-ul pe cat ma deranjeaza la halitul CPU-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close