MORE

Chrome se pragateste sa omoare Flash

Internetul chiar a pus gand rau vechiului Flash. Nu doar acea parte din internet care il exploateaza pentru a face lucruri rele PC-urilor voastre, dar si dezvoltatorii de browsere.

Tot ce inseamna Chrome va capata anul acesta o functie care va forta folosirea aplicatiilor de HTML5 in locul celor de Flash. Poate ca pare bizar, dar aceasta functie nu exista pana acum, asa ca daca un serviciu folosea atat Flash cat si HTML5, erau sanse bune sa dai de implementarea in Flash, pentru ca optiunea de-a activa HTML5 era ingramadita printr-un colt necunoscut al site-ului.

Functia va fi implementata nu doar in Chrome, cat si in fiecare alt browser care foloseste Chromium, deoarece va fi implementat in tehnologia de baza a browser-ului. Asa ca spre sfarsitul anului (toamna-iarna) atat Chrome cat si Opera, Vivaldi si cine mai stie ce alta browser foloseste Chromium va primi aceasta optiune.

Atunci, si abia atunci, puteti fi siguri ca scapati de Flash. Asta daca nu cumva ati dezinstalat deja Flash de pe PC-ul vostru sau ati dezactivat acel plug-in.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button