MORE

Chrome primește suport pentru corectare bilingvă

Un inconvenient adesea întâlnit de catre cei care tind să scrie pe internet în mai mult de o limbă folosind Chrome, este că vor trebui să schimbe în mod constant dicționarele, pentru a se asigura că au scris corect. În timp ce unele infrastructuri, ca Wordpress, au propriile dicționare, într-un browser veți irosi câteva click-uri pentru a tot schimba între ele.

Pe Chrome nu mai trebuie să faceți asta. Google anunță că cea mai nouă variantă de testare a lui Chrome oferă posibilitatea de a menține simultan active două dicționare ce vor verifica același text.
Aceste două dicționare nu vor prezenta probleme de compatibilitate, dacă aveți un text bilingv, nu va fi totul roșu fiindcă cele două dicționare vor recunoaște doar limba lor. Numai cuvintele scrise greșit în una din cele două limbi vor fi subliniate, și se vor oferi recomandări adecvate pentru corectarea lor.

Cei curioși să testeze încă de acum această funcționalitate pot folosi Chromium Canary (varianta de testare a lui Chrome), în care opțiunea de-a activa dicționare multiple este acum disponibilă. Nu s-a specificat când va fi preznetă în varianta întreagă a browser-ului, dar nu ar trebui să așteptăm prea mult. Cu puțin noroc, și alte aplicații desktop vor adopta funcția pe viitor, ea fiind disponibilă deja de mult timp în aplicații pentru mobile, ca SwiftKey.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button