Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Chrome pentru Android poate face economie de date

/
/
/
img

Vesti bune pentru cei care folosesc Chrome pe telefon sau tableta pentru a naviga pe internet si au o limita restransa de date. Browser-ul, in varianta de Android, este pe cale sa primesca o noua functie care sa va vina in ajutor.

Functia se numeste Data Saver si permite variantei de Android a lui Chrome sa nu mai incarce imagini de orice fel de pe un site, in cazul in care doriti sa navigati pentru a citi stiri, nu pentru a tot astepta sa se incarce foarte lent imagini masive.

Google afirma ca aceasta functie poate reduce uzul de date cu pana la 70%, din moment ce un site in general nu ocupa mult, daca este format doar din text. Vina pica de obicei pe imagini si alte elemente mai complexe.

speed-detect

Functia va fi initial disponibila in India si Indonezia, urmand ca Data Saver sa fie lansat si in alte regiuni in urmatoarele luni.

Desigur, acest gen de functie nu este tocmai o noutate pentru browsere, si in nici un caz pentru browserele de Android. Opera foloseste o idee similara de ceva vreme, ca un derivat al Opera Turbo din varianta desktop. Numai ca in loc sa indeparteze complet imaginile, browserul Opera va permite sa selectati un nivel de calitate la care acestea sa fie afisate. Cu cat este mai scazut, cu atat imaginile vor fi mai mici, dar tot prezente, reprezentand in general o alternativa mai avansata si mai practica decat cea rudimentara implementata de Google.

[Engadget]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar