PC

Chrome OS sosește în Android SDK

Dacă sunteți un dezvoltator de aplicații pentru Android și sunteți curioși cum se va funcționa creația voastră pe Chrome OS, în curând veți putea afla fără să cumpărați un Chromebook sau să instalați sistemul de operare pe un PC separat.

Conform unei listări a ultimului update pentru SDK-ului pentru Android, în varianta sa de testare, suita de unelte făcută de Google pentru a ușura munca dezvoltatorilor este pe cale să primească și Chrome OS. Acesta va putea fi descărcat cu tot cu SDK-ul Android și folosit pentru a emula un dispozitiv Chrome OS. În acest mod nu va mai fi nevoie de unelte suplimentare pentru a verifica dacă o aplicație este compatibilă cu cele două sisteme de operare. Suportul pentru acest sistem de operare pare că va fi inițial restricționat doar la varianta pentru procesoare X86, dar cea pentru procesoare ARM probabil va sosi cu timpul.

Evident, Google încearcă să facă din Chrome OS un sistem de operare ceva mai popular pentru dezvoltatori. Seria sa de dispozitive Chromebook suferă de ceva vreme o secetă în ceea ce privește aplicații (comparativ cu Android), în ciuda răspândirii sistemelor de acest tip.

Poate cu împachetarea lui Chrome OS cu Android SDK se va rezolva problema aceasta, iar suportul pentru aplicațiile de mobil se va îmbunătăți pe Chromebooks.

[Android Police]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button