PC

Chrome OS începe să semene cu Android

Sistemele de operare Chrome OS și Android sunt înrudite, ambele fiind construite pe baza lui Linux, dar până acum măcar arătau diferit. Dar cea mai recentă variantă experimentală a lui Chrome OS pare să fi sărit puțin calul spre teritoriul mobilelor.

Varianta de testare Canary adoptă o interfață ce se aseamănă mai mult cu cea a unui telefon sau a unei tablete. Elementul central este o bară de căutare pentru Google, iar opțiunile și aplicațiile sunt depozitate într-un sertar ce poate fi accesat prin ridicarea imaginii, cam la fel ca la Android.

Noua formă a sistemului de operare nu este întâmplătoare, Google dorind să vadă pe piață mai multe modele de Chromebook ce includ suport pentru ecrane tactile. Asta nu înseamnă că va transforma Chrome OS în Android, cele două sisteme de operare încă având câteva diferențe notabile, în special în ceea ce privește productivitatea. De asemenea, cele două sisteme de operare nu se înțeleg prea bine la capitolul de compatibilitate pentru aplicații.

Nu a fost anunțată o dată la care această variantă de Chrome OS va deveni cea standard, sau măcar dacă va fi implementată, fiind vorba de o ediție experimentală.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button