Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Chrome iti va extinde durata de viata a bateriei cu pana la doua ore

Toata lumea stie glumele cu Chrome care iti mananca toata memoria RAM. Dar unii dintre voi poate nu stiti ca browser-ul de la Google consuma si un procent mare din baterie. Cea de-a doua problema este cea de care compania vrea sa se ocupe. Se pare ca in acest moment Google experimenteaza cu o functie care inchide unele procese ce ruleaza in background.

Cei de la TheWindowsClub au dezvaluit cateva detalii foarte interesante despre noua functie. Pentru fiecare tab deschis in background, Chrome ruleaza procese Java pentru diverse functii: precum cea care retine pana unde ai dat scroll. Noul update va include o unealta a carui scop este fix sa inchida aceste procese. Ba chiar avem si un test care dovedeste ca durata de viata a bateriei poate fi extinsa cu pana la doua ore. Acest test a fost rulat cu 36 de tab-uri deschise in background si un singur tab gol lasat in prim-plan.

Google Chrome 86 Experiment Baterie

In mod normal, timpul mediu de descarcare completa a bateriei pentru laptop-ul folosit este de 6.4 ore. Se vede clar cum un alt browser, in acest caz Safari, este mult mai eficient. Vedem insa un castig insemnat si in momentul in care noua unealta din Chrome trece la treaba cu un castig de aproape 2 ore per total. Bine, scenariul este unul destul de extrem. In cazul unui simplu tab pe YouTube impactul ar fi mult mai mic, insa s-ar simti oricum. In acest caz ne uitam la o diferenta de numai 36 de minute.

Momentan noua functie este disponibila pentru build-urile in testare ale lui Chrome 86. Nu ar trebui insa sa mai avem foarte mult de asteptat pana cand vom putea vedea noul build lansat la scara larga; o schimbare care in sfarsit aduce o rezolvare pentru o problema veche a browser-ului.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button