Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Chrome introduce un update pentru citirea PDF-urilor full-screen

Fara toolbars si search box, PDF-urile vor fi afisate chiar si in stil two-page

Browser-ul celor de la Google va introduce o functie neasteptata. Chrome se va transforma astfel intr-un PDF reader la fel de fluid si usor de gestionat ca Adobe Acrobat Reader.

Cand vine vorba de citit documente PDF in browser, Chrome face o treaba decenta. Nu toata lumea foloseste in mod constant suportul acesta pentru documente, multi preferand alegand programe dedicate citirii si editarii unor astfel de formate. De altfel, exista si extensii neoficiale care „forteaza” oarecum browserul sa afiseze documentul in fullscreen.

Chiar si asa, noua functie ce urmeaza a fi introdusa constituie un avantaj pentru cei care doresc sa sustina prezentari sau sa citeasca PDF-uri direct in Chrome, insa fara ca toolbar-urile si shortcut-urile site-urilor sa le stirbeasca din ecran, indiferent daca documentul este deschis in fullscreen sau nu.

PDF-urile vor putea fi vizualizate folosind Presentation Mode. Se pastreaza tastele de navigare, cu mentiunea ca butoanele suplimentare, precum si gesturile de tipul zoom sau rotate, vor fi ascunse, oferind un view mode a cate doua pagini per „slide”.

Un experiment Chrome

Pentru moment, PDF Presentation Mode este disponibil pe Chrome Canary, browserul experimental al Google, unde dezvoltatorii experimenteaza cu diferite functii si optiuni, inainte de a le lansa pe Chrome-ul standard.

Cu avertismentul ca browserul experimental este destul de instabil si nepotrivit ca default search engine, utilizatorii pot sa descarce Canary si sa introduca chrome://flags in search box-ul de sus. Comanda va afisa o lista cu optiunile noi aflate in curs de testare. De acolo, se poate accesa update-ul pentru PDF Presentation Mode.

Cat de curand, PDF Presentation Mode va ajunge si pe browserul standard Chrome. Functia ar putea fi o aditie importanta pentru participantii la conferintele online care trebuie sa prezinte un document, fara teama de a lasa la vedere toate shortcut-urile site-urilor vizitate si fara grija ca ar putea apasa un buton gresit.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button