Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Chrome va consuma mai puțin RAM cu ajutorul acestei extensii

Chrome este cel mai popular browser din lume, dar popularitatea acestuia stă și în meme-urile care au apărut de-a lungul anilor. Browser-ul celor de la Google este recunoscut pentru consumul aberant de memorie RAM care sperie chiar și utilizatorii cu sisteme puternice. Însă mulți nu știu că această chestie poate fi rezolvată destul de ușor cu ajutorul unei extensii.

Auto Tab Discard extensie Google Chrome RAMAuto Tab Discard va observa tab-urile uitate deschise de utilizator și le va suspenda. Asta înseamnă că le vei putea accesa la fel, numai că va trebui să aștepți ca acestea să fie reîncărcate. Această soluție simplă îți va salva multă memorie RAM care altminteri ar fi utilizată de niște pagini pe care le-ai uitat deschise și pe care probabil nu le vei accesa prea curând, ori vreodată.

Am mai văzut treaba asta implementată în Microsoft Edge și urma să devină o funcție de bază și pentru Chrome. După ce s-a dovedit faptul că are un impact măricel asupra procesorului, funcția de memory saving nu a mai fost implementată. Partea bună la Auto Tab Discard este că nu afectează procesorul, fiind doar o extensie din cadrul browser-ului. În schimb, unele pagini ar putea fi afectate de un refresh în sensul în care un video pus pe pauză ar putea s-o ia de la capăt.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button