Tech&ITSecuritate

Dacă folosești Chrome, Edge sau Brave, ar fi bine să faci update la cea mai nouă versiune

Google a lansat o actualizare care repară o vulnerabilitate periculoasă

Utilizatorii de browsere bazate pe Chromium (Google Chrome, Microsoft Edge, Brave, Vivaldi, etc.) sunt încurajați să facă update la cea mai nouă versiune disponibilă după ce Google a lansat o actualizare care include o singură modificare; iar asta indică gravitatea problemei, întrucât nimeni nu lansează update-uri care repară doar o singură problemă.

Google a confirmat că recunoaște problema reprezentată de exploit-ul CVE-2022-1096 și încurajează utilizatorii să își actualizeze browser-ul la ultima versiune. Acest exploit afectează motorul JavaScript din Chrome, însă detaliile oferite de compania americană au fost destul de limitate. Se pare că acest exploit nu este periculos doar pentru Google, ci și pentru celelalte browsere de internet bazate pe Chromium.

Microsoft a confirmat că și Edge se confruntă cu această vulnerabilitate, ceea ce înseamnă că și browsere precum Brave și Vivaldi sunt afectate. Din fericire actualizarea lansată de Google protejează utilizatorii de riscurile unui atac cibernetic, deci nu sunt motive de panică.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button