Știri ITTECH

Chrome declară război URL-ului

Cea mai nouă variantă a lui Chrome aduce o mică schimbare care poate că a fost observată de cei care vor să știe clar unde se află și de ce.

Varianta 69.0.3497.81 a lui Chrome îndepărtează o parte din URL. Mai exact, partea care identifică dacă vă aflați pe varianta de web (www) sau cea de mobil (m) a unui site nu mai este vizibilă ca standard. Aceasta poate fi reactivată dacă umblați prin setări (chrome://flags/#omnibox-ui-hide-steady-state-url-scheme-and-subdomains), pentru cei care vor să vadă în continuare URL-ul întreg și să își dea seama unde exact se află.

De ce a făcut Google asta? Deoarece consideră www-ul ca fiind ceva irelevant, care nu mai trebuie să fie acolo. Totuși, nu toată lumea este tocmai de acord cu această idee, deoarece prezintă câteva probleme. Pe de o parte, pot fi confundate site-uri cu servicii web, pe de alt criticii acestei schimbări aduse de Google susțin că această se pregătește o ascundere și a prefixului AMP.

Prin ascunderea AMP-ului ar deveni cam neclar dacă un site vizitat este în varianta sa originală, sau într-un accelerată de către Google care este găzduită pe servere Google și care nu are nici un fel de legătură cu varianta originală, fiind în esență o copie a sa.

Desigur, o astfel de acțiune ar suna puțin cam megalomaniacală, așa că poate este vorba doar de o decizie care n-a fost gândită până la capăt care va fi inversată.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button