SecuritateȘtiri ITTECH

Chrome 69 va bate încă un cui în sicriul lui Adobe Flash

Chrome 69, care urmează să fie lansat pe 4 septembrie, va face următorul pas către eliminarea treptată a suportului pentru pluginul Adobe Flash.

Chrome a început să deprecieze Flash în 2016, implicând funcții HTML5 și solicitând ca Flash să fie activat pe bază de site-uri. Acesta comportament este permanent în prezent: dacă Flash este activat pentru un site, acesta va continua să fie activat în toate sesiunile și repornirile browserului.

Acest lucru se va schimba în Chrome 69 – Flash va trebui să fie activat pentru un site de fiecare dată când browser-ul este pornit. Acest lucru înseamnă că conținutul Flash va avea întotdeauna nevoie de permisiuni explicite de la utilizatori, pentru ca utilizarea pluginului să fie mult mai vizibilă – și mult mai enervantă.

Acest efort se va termina în 2020, deoarece atunci Adobe va înceta să dezvolte în întregime plugin-ul Flash.

Chrome 69 va fi, de asemenea, varianta care va da startul noului design Material, care transformă bara de tab-uri și caseta de adrese pentru a se potrivi mai bine cu sistemul Material al lui Google.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Flash mi se pare EXENTIAL pentru Videoclipuri..cu 5 taburi html5 pe video-uri iti mananca mult mai mult ram si merge mult mai sacadat decat 5 taburi cu flash.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button