SecuritateTECHTech&IT

Chrome 69 va bate încă un cui în sicriul lui Adobe Flash

Chrome 69, care urmează să fie lansat pe 4 septembrie, va face următorul pas către eliminarea treptată a suportului pentru pluginul Adobe Flash.

Chrome a început să deprecieze Flash în 2016, implicând funcții HTML5 și solicitând ca Flash să fie activat pe bază de site-uri. Acesta comportament este permanent în prezent: dacă Flash este activat pentru un site, acesta va continua să fie activat în toate sesiunile și repornirile browserului.

Acest lucru se va schimba în Chrome 69 – Flash va trebui să fie activat pentru un site de fiecare dată când browser-ul este pornit. Acest lucru înseamnă că conținutul Flash va avea întotdeauna nevoie de permisiuni explicite de la utilizatori, pentru ca utilizarea pluginului să fie mult mai vizibilă – și mult mai enervantă.

Acest efort se va termina în 2020, deoarece atunci Adobe va înceta să dezvolte în întregime plugin-ul Flash.

Chrome 69 va fi, de asemenea, varianta care va da startul noului design Material, care transformă bara de tab-uri și caseta de adrese pentru a se potrivi mai bine cu sistemul Material al lui Google.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Flash mi se pare EXENTIAL pentru Videoclipuri..cu 5 taburi html5 pe video-uri iti mananca mult mai mult ram si merge mult mai sacadat decat 5 taburi cu flash.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button