Știri ITPCRSS PaginaDeMedia

Chipset-urile B460 și H410 de la Intel nu vor oferi suport pentru seria Rocket Lake

Intel este la o aruncătură de băț distanță de lansarea unei noi generații de procesoare, Rocket Lake. Într-o mișcare care nu surprinde însă pe nimeni, noile procesoare nu vor fi compatibile cu plăci de bază care sunt dotate cu chipset B460 și H410. Așadar, cei care sperau că vor folosi un procesor Intel 11th Gen Rocket Lake cu o placă de bază accesibilă, pot să-și ia gândul și să își pregătească financiar upgrade-ul la un model high-end.

Compania a confirmat prin intermediul unui update pe site-ul oficial că doar plăcile de bază cu chipset Z490 sau H470 vor putea acomoda procesoare Intel Core 11th Gen Rocket Lake. Nu se știe de ce producătorul nu a inclus suport și pentru plăcile de bază cu chipset-uri mai „slabe” mai ales când există modele cu VRM foarte puternic precum ROG B460-F Gaming sau B560 AORUS Elite.

Poate că Intel se va concentra mai mult pe chipset-ul B560, care urmează să debuteze odată cu noua generație de procesoare. În orice caz, este bine că măcar plăcile high-end suportă noua generație Rocket Lake, comparativ cu anii trecuți unde fiecare nouă serie de procesoare lansate obișnuia să vină cu un socket nou, asta însemnând o schimbare de platformă cu totul. Și totuși, avem dovada de la AMD că se poate menține compatibilitatea atâta timp cât se dorește asta.

Procesoarele Intel 11th Gen Rocket Lake ar urma să fie lansate pe orbită undeva în luna Martie a acestui an. În acest fel producătorul intră în rândul lumii cu PCI-Express 4.0 și îmbunătățiri pe zona de IPC și grafică integrată.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button