ȘtiriPCTech&IT

Chinezii de la Sinodata susțin că ”vor pune primii mâna” pe Sora lui ChatGPT

Modelul AI ar putea ajuta la evaluarea și determinarea vinovăției în accidente de trafic

Un fintech chinez, Sinodata, afirmă că va avea acces prioritar la interfața de programare a aplicațiilor (API) a SORA, de la OpenAI, prin sistemul Azure al Microsoft, principalul susținător al OpenAI, scrie SCMP. Mai simplu spus, este prima companie care va obține un abonament la SORA, model AI care poate crea imagini video realiste din instrucțiuni text.

Cine este Sinodata și ce scenarii de utilizare urmăresc chinezii

Sinodata, înființată în 2003 și listată la Bursa de Valori din Shenzhen în 2012, se concentrează pe tehnologie legată de inteligența artificială generativă, Web3 și yuanul digital. Serviciile pe care le oferă pentru companii cuprind soluții pentru sectorul bancar și pentru centrele de procesare a datelor. Anunțul companiei a avut un impact semnificativ pe piață, acțiunile Sinodata crescând cu 10% până la suspendarea tranzacțiilor.

Interesul Chinei pentru Sora și alte modele AI generative precum ChatGPT este evident, cu toate acestea, există preocupări legate de capacitatea acesteia de a concura în domeniul inteligenței artificiale. OpenAI nu își oferă direct serviciile în China, dar Microsoft pune la dispoziție produsele Copilot, bazate pe modelele GPT de la OpenAI, în Hong Kong.

Giganții internetului din China accelerează cercetarea și dezvoltarea propriilor modele text-to-video. ByteDance a lansat modelul MagicVideo-V2, un alt exemplu este ModelScope, un proiect al laboratorului Damo Vision Intelligence, care aparține Alibaba Group. ModelScope este un instrument text-to-video cu limitări legate de limbă și durata clipurilor.

Clip video creat de OpenAI cu Sora.

Captură din clipul Tokyo Walk creat cu Sora

Alte companii chinezești listate public își asigură investitorii că urmăresc îndeaproape evoluțiile în acest domeniu. Giant Network Group din Shanghai vede în Sora un progres care ar putea îmbunătăți eficiența creării de conținut în industria jocurilor, în timp ce HiteVision anticipează că educația va fi un domeniu important de aplicare pentru produsele AI generative. Zhejiang Enjoyor Electronics, un furnizor de servicii pentru orașe inteligente, prevede că instrumentele de generare text-to-video ar putea avea multiple utilizări în viitor, cum ar fi evaluarea și determinarea vinovăției în accidente de trafic.

Deși entuziasmul din jurul Sinodata și a acordului cu Microsoft este cu siguranță justificat, este esențial să abordăm această informație dintr-o perspectivă echilibrată. Integrarea modelului Sora al OpenAI deschide oportunități incredibile pentru îmbunătățirea serviciilor și operațiunilor în diferite sectoare. Totuși, pe măsură ce tehnologiile bazate pe inteligența artificială, precum modelul Sora de la OpenAI, devin tot mai integrate în operațiunile zilnice ale companiilor, confidențialitatea datelor, utilizarea etică a inteligenței artificiale și impactul asupra pieței pot deveni provocări semnificative.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button