PCTECHTech&IT

China va avea în curând propriul GPU de performanță

Aproximativ cât un GTX 1080

Anul viitor va intra Intel pe scena plăcilor video dedicate, promițând să ofere o schimbare binevenită de la situația curentă, în care avem doar doi producători. Însă nu pare că va fi singura companie care să își arunce pălăria în ring.

Încep să apară vești din China, conform cărora Changsha Jingjia Microelectronics Co. Ltd lucrează la un procesor grafic ce va avea un nivel de performanță apropiat de un GTX 1080. Știu că nu sună mult din moment ce avem acum pe piață  RTX 2080 Ti , plăci Tesla și toate cele, dar este o reușită destul de importantă. Până acum, compania cu pricina producea în cel mai bun caz un GPU cu o putere comparabilă cu cea a unui GT 640.

Dar asta pare că se va schimba, cu modelele JM9231 și JM9271. Primul dintre ele ar fi comparabil cu umilul GTX 1050, în timp ce modelul celălalt ar atinge 1800MHz, oferind putere comparabilă cu GTX 1080-ul numit anterior, dar oferind 16GB de memorie HBM și suport pentru PCI-Express 4. Această ultimă parte nu îi prea va oferi vreun avantaj de performanță, la fel cum nici procesul de fabricație de 28 de nanometri nu îi va fi prea prielnic la eficiența sa.

Totuși, este o reușită importantă, în cazul în care procesorul grafic se va ridica la nivelul așteptărilor. Chiar dacă are o populație de peste un miliard și o piață de jocuri ce depășește numeric SUA și Europa, tehnologia folosită continuă să fie produsă de companii din vest, mai ales Nvidia. Dar dacă vor avea un GPU propriu, în stare să satisfacă nevoile sălilor de jocuri (ce în mare parte era un GTX 1060 pentru câțiva ani), am putea vedea câteva schimbări însemnate pe piață.

[Techspot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button