RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

China s-ar putea răzbuna pe SUA din cauza lui Huawei

Și Apple este pe listă

Războiul economic dintre SUA și China pare că se va intensifica în curând. Conform informațiilor care circulă în acest moment prin presă, China ar pregăti propriile măsuri de limitare a accesului firmelor americane la piața proprie.

Apple, Cisco, Qualcomm, până și Boeing, ar urma să intre pe o listă de companii fără confidență, urmând să fie lansată o investigație de a căror rezultate să depindă soarta activităților din această zonă a entităților cu pricina.

Consecințele acțiunilor pe care le-ar putea lua China vor fi cu siguranță însemnate. În cazul în care se vor impune doar restricții asupra vânzării de produse finite, companiile vizate ar pierde acces la o piață mai mare decât Europa și SUA la un loc. Iar în cazul în care se vor impune restricții și asupra importului de componente, atunci lucrurile se vor complica foarte mult.

Nu doar că un număr mare de producători de electronice vor trebui să migreze la alte tipuri de procesoare, dar o grămadă de linii de producție autohtone vor pierde clienți foarte importanți. Iar asta ar avea un efect foarte mare asupra economiei proprii.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button