MORE

China ridica interdictia nationala pentru console!

Xbox One in acest moment nu o duce prea bine, iar „succesul” consolei pe teritoriu chinez nu este prea stalucit. Totusi, pana recent, consolele erau limitate la o singura zona, mai exist zona de comert liber din Shanghai. Aceasta a fost considerata de multi analisti la vremea respectiva ca fiind un experiment pentru China, acestia dorind sa vada cum primeste poporul chinez consola capitalista. Chiar si asa, multe jocuri nu vor aparea in China, dar, se pare ca s-a gasit intr-un final acel numitor comun care permite ridicarea interdictiei pentru console in aceasta tara.

Ministrul Culturii din China a fost de acord cu manufacturarea si vanzarea consolelor pe tot teritoriul tarii, indiferent de provenienta acestora. Companii precum Microsoft, Nintendo si Sony nu vor mai fi nevoite sa se „abtina” atunci cand vine vorba despre China. Vor avea inca de furca in ceea ce priveste cenzura jocurilor, insa si asta este mai bine decat o lipsa a optiunilor oficiale.

In parte din cauza interdictiei consolelor in China, cultura de gaming in aceasta tara se invarte in principal in jurul PC-ului si (mai recent) al smartphone-urilor. S-ar putea dovedi dificil sa convingi localnicii ca jocul la un Xbox One in intimitatea propriei case este mai interesant decat joaca intr-un internet cafe plin cu prieteni, mai ales cand sistemele de de gaming sunt relativ scumpe („China’s nominal GDP per capita is just over $8,100”). Cu siguranta China va vedea mai multi jucatori pe console, insa acest fapt nu reprezinta o garantie ca oamenii vor imbratisa conceptul cu aceeasi pasiune pe care o vedem in Europa sau in America de Nord.

Articole asemanatoare

Back to top button