MORE

China interzice traficul de bitcoin

La sfârșitul săptămânii trecute a intrat în efect în China o nouă legislație ce pune capăt traficului de bitcoin.

Toate piețele de cripto-monede au fost obligate să publice până pe 15 septembrie un anunț conform căruia tranzacțiile vor înceta, precum și posibilitatea de-a deschide conturi noi. Piețele mai sunt obligate să prezinte guvernului până pe 20 septembrie ce măsuri vor lua pentru a permite investitorilor să își retragă fondurile într-un mod sigur.

Ca urmare a noii legislații, un număr mare de piețe au anunțat că vor înceta complet funcționarea la sfârșitul lunii septembrie, iar apoi OkCoin sau Huobi anunță că nu vor mai permite tranzacții în Yuan după 31 octombrie. Motivul dat de China este că bitcoin nu ar fi monede legale și nu ar trebui să fie tratate ca atare, fiind unelte ce pot fi folosite pentru tranzacții ilegale.

Anunțul acesta a provocat o scădere temporară a valorii bitcoin-ului, ajungând la mai puțin de 3000 de dolari pentru câteva ore și aducând critici din partea a diverse entități bancare. Bitcoin costă iarăși mai bine de 4000 de dolari.

Decizia însă probabil va avea și alte implicații, din moment ce China este unul dintre cei mai mari mineri de bitcoin. Dacă guvernul va decide să împiedice complet cripto-monedele, atunci probabil se vor vedea schimbări la nivel mondial. Una notabilă probabil va fi reapariția pe piață a plăcilor video la prețuri rezonabile.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button