PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

China începe producția de memorie NAND în masă

Competiția se intensifică

Dacă ați vrut să cumpărați un SSD în ultimii ani, atunci probabil ați sesizat cum prețul acestora a tot scăzut în mod constant. Iar această scădere s-ar putea intensifica, deoarece China a început să producă pe cont propriu memoria NAND folosită pentru aceste medii de stocare.

Yangtze Memory anunță că a început să producă module de 256Gb, de tipul 3D NAND pe 64 de straturi, estimând că pe parcursul lui 2020 va ajunge să scoată până la 150 de mii de plăcuțe semiconductoare pe lună. Iar apoi compania va trece direct la memorie pe 128 de straturi, de capacitate și mai mare. Toată această memorie va fi folosită pentru a produce o sumedenie de dispozitive, predominant pe teritoriul Chinei. Dar din moment ce China este oricum cel mai mare consumator principal de memorie, atunci se va da o luptă interesantă la prețuri, pe care cu siguranță o vom vedea în următorul an și de partea noastră a pieței.

Acesta este doar primul pas din planul Chinei de a-și câștiga o oarecare independență față de producătorii de memorie străini, următorul fiind cel de a face propria memorie RAM. La urma urmei, dacă ați vrut să cumpărați RAM pentru un PC în ultimii trei ani, atunci ați observat o mică aberație. Prețul memoriei a început să crească în mod neașteptat de pe la finalul lui 2016, ajungând să fie aproape de trei ori mai mare pentru anumite configurații pe parcursul lui 2018. Lucrurile s-au mai stabilizat puțin de atunci. China încă mai investighează cei mai mari trei producători de RAM din lume pentru potențiale încălcări a normelor bunei concurențe.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button