GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

China impune noi reguli impotriva dependentei de jocuri video

China a anuntat un program care limiteaza accesul la gaming online pentru minori, alaturi de noi masuri ce incearca sa previna dependenta de jocuri video. Setul de reguli impuse de guvern se aplica tututor platformelor de jocuri ce opereaza pe teritoriul tarii, cea mai notabila fiind Tencent, cea mai mare companie de jocuri video din lume.

Noile reguli spun ca gamerii cu varste sub 18 ani nu au voie sa se joace online intre 10 seara si 8 dimineata. In timpul saptamanii, minorii se pot juca 90 de minute pe zi, in timp ce de sarbatori si in weekend, acestia au voie sa petreaca trei ore pe zi in jocuri. Aceste reguli introduc si restrictii legate de sumele de bani pe care minorii le pot transfera in conturile folosite pentru gaming online. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 8 si 16 ani pot investi maxim 200 yuan (29 dolari) pe luna, in timp ce persoanele cu varste intre 16 si 18 ani pot dubla aceasta suma la 400 yuan, sau 57 de dolari.

China este cea mai mare piata de jocuri video din lume, insumand un sfert din veniturile globale ale acestei industrii, conform unui studiu realizat de Newzoo. Se estimeaza ca sumele generate de industria de gaming in China vor depasi 38 de miliarde de dolari anual.

Aceste reguli au fost impuse ieri de catre Administratia Generala pentru Presa si Publicatii din China. Intr-o discutie cu Xinhua, o agentie de presa finantata de stat, un purtator de cuvant al administratiei a spus ca noile reguli urmaresc crearea unui spatiu clar pe internet si vor sa protejeze sanatatea fizica si mentala a tinerilor. Se pare ca aceasta metoda a fost sustinuta si de corporatii, care lucreaza indeaproape cu guvernul Chinez. Administratia lucreaza alaturi de politie pentru a crea un sistem de inregistrare bazat pe numele real, ceea ce va permite companiilor sa verifice identitatea gamerilor la nivel national.

Tot in China, in luna August a anului 2018, se anuntau planuri pentru limitarea numarului de jocuri online lansate pentru a reduce adictia tinerilor vis-a-vis de jocurile video. De asemenea, aceasta problema a fost si catalogata pe lista de afectiuni a World Health Organization sub numele de Internet Gaming Disorder (IGD). Un om sufera de IGD atunci cand acestia ignora in mod deliberat alte interese, precum scoala si familia, in favoarea jocurilor video.

CNN

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button