TECH

China face anonimatul pe internet ilegal

Unul din avantajele și dezavantajele cele mai mari ale internetului este anonimatul. Poți să spui ce vrei fără teama că cineva are să vină la ușa ta să te ciomăgească, sau să te aresteze… de obicei. Pe de o parte, fără anonimat comunicarea ar fi imposibilă într-un mod sigur, din teama că orice dement te poate găsi, pe de alta, demenții pot să facă ce vor pentru că nimeni nu îi poate găsi.

China a decis că anonimatul este un lucru rău, așa că din ziua de 1 octombrie toate companiile care operează servicii de internet sau site-uri pe care se pot lăsa comentarii sunt obligate să creeze un registru cu identitatea tuturor utilizatorilor.

Această mișcare de-a distruge anonimatul pe internet este făcută pentru a limita lucruri precum apariția de zvonuri false… ceva ce nu are sens, majoritatea oamenilor fiind în stare să inventeze știri chiar și când vorbesc față în față cu tine. Probabil împiedicarea preluării identității unei alte persoane a fost în minte. Sau ar fi fost în minte dacă printre lucrurile pe care această măsură este menită să le limiteze n-ar fi limbajul obscen și mesajele ilegale. Ce mesaje ilegale? Având în vedere că este vorba de China, probabil se vor găsi destule, cum ar fi promovarea superstițiilor.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button