MORE

China construieste un sistem de prezicere a crimei

Daca sunteti un fan al serialelor despre AI-uri, probabil ati vazut Person of Interest si v-ati mirat exact cat de bine a prezis viitorul. Mai exact, acea revelatie ca suntem cu totii urmariti de guvernul SUA. Acum, China vrea sa faca acel serial si mai profetic, fiindca vrea sa construiasca un sistem care suna foarte asemanator.

Din moment ce are deja o acoperire considerabila a supravegherii populatiei si se foloseste de tehnici politienesti predictive pentru prevenirea crimei, care presupun analizarea comportamentului pentru a detecta anomalii, China face un nou pas foarte important catre un viitor in care suntem cu totii condusi de AM.

Guvernul Chinei finanteaza un efort de a construi o tehnologie capabila sa invete cu timpul comportamentul oamenilor si care sa poata depista mai bine anomaliile, cum ar fi telefoane in strainatate suspecte, transferuri de fonduri si multe altele. Aceasta invatare se face intr-un mod similar cu cel prin care ar invata un AI sa joace Go, ceva ce-a avut rezultate foarte bune in ultima vreme.

Cand este pus la punct, acest sistem va avea acces la toata capacitatea de supraveghere a statului, metode predictive avansate care ar tine cont de comportamentul fiecarui individ si ar fi capabil sa deosebeasca oamenii numai dupa chipul lor, urmarindu-i cu si mai multa atentie.

Astfel de masuri vor fi folosite pentru a impiedica terorismul, China mai punand in aplicare si o lege care obliga toate companiile din natiune sa ofere acces liber autoritatilor la investigatiile de acest gen.

Pentru cei care nu au vazut inca Person of Interest, nu vreau sa va stric vreo surpriza, dar… sa zicem ca experimentul nu se termina bine.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button