Știri ITTECH

China consideră interzicerea minării de Bitcoin

Valoarea unui Bitcoin a început să crească iarăși, așa că a venit timpul pentru popularele vești despre cum cineva vrea să îl interzică. De această dată vestea vine de la China, iar interzicerea se referă la o interdicție a minatului de Bitcoin și cripto-monedelor în general pe teritoriul țării.

Propunerea ar avea consecințe foarte serioase, deoarece o mare parte din infrastructura folosită pentru transferul și verificarea monedelor se află în China. Asta înseamnă că minerii vor trebui să se diversifice, ceva ce ar fi destul de sănătos pentru ecosistemul cripto-monedelor. Nu de alta, dar dacă ceva vrea să aibă o infrastructură distribuită, ar fi bine ca acea distribuție să nu fie toată în aceeași țară, una cu intenții oarecum totalitariste.

Totuși, această propunere vine ca o parte dintr-o listă de alte industrii a căror interdicție este discutată, unele aparent având data limită prin 2006, dar în iterația curentă a listei încă nu sunt interzise.

Ca urmare, probabil minarea de cripto-monede nu va deveni ilegală prea curând în China, dar panica generată de știre probabil va speria câțiva investitori potențiali și ar putea avea efecte negative asupra prețului său. Totuși, priviți partea bună, probabil nu se vor scumpi plăcile video iarăși.

 

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button